Konferencens titel er valgt fordi formidling spiller en afgørende rolle for hvordan vi forholder os til verden, os selv, de andre og vores forhold imellem.
Men måske vi skal være meget skrappere på, hvordan vi formidler, hvis vi vil skabe et stærkt, længerevarende folkeligt engagement? Hvad nu hvis vi danskere rent faktisk syntes, at vi vidste mere om udviklingsbistand og forhold i det globale Syd, ville vi så tage kraftigere afstand fra nedskæringer og omlægninger*?
Og måske folkelig forankring ser anderledes ud i 2016, hvor mange danskere engagerer sig i nye former for solidaritetsbårne projekter, bl.a. i forbindelse med tilgangen af flygtninge, samtidig med at vi også ser at der eksperimenteres med nye måder at formidle på?
Konferencen stiller spørgsmålene videre til en række internationale og danske gæster, der vil dele erfaringer, viden og inspiration i retur for ideer og meninger. Man kan bl.a. opleve:
- Den zimbabweanske jurist og forfatter Petina Gappah, der giver sit bud på, hvordan vi tager os ud set udefra
- Medlem af Folketingets udenrigsudvalg Mette Gjerskov (S) i en debat om, hvad der skal til for at engagere danskerne
- Redaktør og journalister fra Dagbladet Information, der deler ud af erfaringer med deres meget omtalte flygtningeavis fra oktober 2015
- Den norske studenterorganisationen bag Africa for Norway, der blev verdensberømte for deres satire, som stiller skarpt på stereotyp udviklingskommunikation
- Den irske pendant til Globalt Fokus, Dóchas, der har lavet en Code of Conduct for hvordan NGOer bør kommunikere respektfuldt – mon det ville virke i Danmark?
- Den hollandske organisation BrandOutLoud, som giver eksempler på hvordan man gør det i praksis
- De to forskere, tyske Tobias Denskus og danske Louise Mubanda Rasmussen, som begge har specialiseret sig i hvordan udvikling og nødhjælp kommunikeres, stille skarpt på dilemmaerne her
- Brian Sundstrup fra Coop Danmark, der kommer med et bud på om vi kan bruge forretningsverdenens erfaringer med at sælge Afrika til den danske forbruger.
- Danidas Oplysningspulje, Globalt Fokus og CISU – Civilsamfund i Udvikling give deres bud på, hvordan de kan støtte arbejdet med oplysende aktiviteter.
- Derudover deler en række andre aktører, som gør det godt, ud af erfaringer: bl.a. Korrespondenterne, Københavns Hovedbibliotek, Verdens Bedste Nyheder og mange flere.
* Kilde: UM. http://um.dk/da/danida/det-goer-vi/u-landsoplys/danskernes-holdninger-og-kendskab-til-udviklingsbistand-2013/
Deltagelse er gratis, og du kan vælge at deltage i kun den ene af dagene. Sidste frist for tilmelding er 18.marts.
Mere information her
www.timbuktufonden.dk/conference-communicating-worlds
www.twitter.com/TimbuktuFonden
www.facebook.com/timbuktufonden
Pernille Bærendtsen sidder i Timbuktu Fondens bestyrelse.