Amnesty Danmarks generalsekretær, Lars Normann Jørgensen, er netop vendt hjem fra en observatørrejse til Israel sammen med 3 andre markante danskere. Rejseindtrykkene fra besøg i Israel og på Vestbredden er nu udgivet i en rapport, hvori deltagerne bl.a. konkluderer, at bosættelsespolitikken på kort tid kan umuliggøre en palæstinensisk stat.
Udover Lars Normann Jørgensen deltog Gitte Seeberg, medlem af Europaparlamentet for Det Konservative Folkeparti, Torben Lund, programdirektør i DK4 og Bent Sørensen, seniorkonsulent i International Rehabilitation Council for Torture Victims og tidl. medlem af World Committe Against Torture, i rejsen til Israel og Vestbredden den 20.-26. november, skriver Amnesty i en pressemeddelelse onsdag.
Delegationen fik indblik i, hvordan de fysiske realiteter på Vestbredden – først og fremmest Israels bosættelser, den tilhørende infrastruktur samt sikkerhedsbarrieren – påvirker mulighederne for at løse den israelsk-palæstinensiske konflikt. Konsekvenserne af Arafats død, Ariel Sharons tilbagetrækningsplan og EUs rolle i konflikten var blandt andre emner, som delegationen berørte på deres rejse.
De 4 danskere mødtes bl.a. med Ron Nachman, borgmester i en af de største israelske bosættelser på Vestbredden; David Shearer, chef for FNs kontor for koordinering af humanitære anliggender; Itamar Yaar, vicedirektør for forsvarspolitik ved Israels nationale sikkerhedsråd; Diana Buttu, juridisk rådgiver ved PLOs forhandlingsenhed; Maarouf Zahran, borgmester i den palæstinensiske by Qalqiliya, Hans Henrik Liljeborg, chef for det Danske Repræsentationskontor i Ramallah og Carsten Damsgaard, Danmarks ambassadør i Israel.
Læs rapporten på:
www.amnesty.dk/kampagner/israel/lnj_observatorrejse_rapport.pdf
Yderligere oplysninger hos pressechef Stig Nielsen eller kommunikationschef Ulla Baden, Amnesty International, tlf. 33 45 65 65