Leder af grøn tænketank fylder rundt

Jesper Koch


Foto: Dansk Fjernvarme
Forfatter billede

Fødselaren har været tilknyttet tænketanken siden 2013 og de seneste 30 år været en af de danskere, der er mest involveret i effektiviseringer og strategisk udvikling af vort energisystem og indfasning af vedvarende energi.

Alt dét, der er gået hen og blevet en stor dansk eksportvare under fællesbetegnelsen grøn energi og teknologi til lande verden over, herunder mange udviklingslande. 

Grøn Energi blev etableret i 2012 på initiativ af Dansk Fjernvarme som en tænketank, der skaber viden om bæredygtige energisystemer.

Tænketanken skal skabe viden om bæredygtige energisystemer. Den laver analyser og starter innovationsprojekter, der kan belyse og dokumentere fjernvarmens nøglerolle for et bæredygtigt og integreret energisystem, hedder det. 

Arbejdet skal synliggøre den danske fjernvarmebranche i den danske politiske debat og bidrage til større eksport af grønne fjernvarmeløsninger til udenlandske markeder.

Konkret arbejder tænketanken med

  • Dagsordensættende analyser og energipolitiske udspil
  • Dokumentationsarbejde på teknologiinnovationsprojekter
  • Udvikling af innovative forretningsmodeller til udenlandske markeder
  • Opstart af demonstrationsbyer og demonstrationsprojekter, der kan fremme fjernvarmeeksporten
  • Opbygning af vidensbank om fjernvarme
  • Formidling af viden om fjernvarme og dens fordele

se mere på http://www.danskfjernvarme.dk/groen-energi/taenketanken-groen-energi

Jesper Koch blev uddannet som civilingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i 1984 og var siden projektingeniør i bl.a. Rambøll, hvor han arbejdede med energiforsyning og -planlægning.

1993-2003 var han ansat i Energistyrelsen som specialist i bl.a. energieffektivisering og kraftvarme i erhvervsvirksomheder samt kollektiv varmeforsyning. 2003-2013 var han konsulent i Dansk Energi.

Om brancheorganisationen Dansk Fjernvarme

Fjernvarmens brancheorganisation og dækker 99 procent af fjernvarmeproduktionen i Danmark.

Varmen produceres af de knap 400 fjernvarmeselskaber, fordelt over hele landet, der er medlemmer af Dansk Fjernvarme. Omkring 50 af dem er kommunale forsyninger, der samlet tegner sig for 50 procent af fjernvarmeleverancen.

Den anden halvdel af fjernvarmen produceres af omkring 350 andelsselskaber. Desuden er der cirka ti private selskaber, der kun leverer meget lidt fjernvarme.

Dansk Fjernvarme organiserer samarbejdet mellem værkerne, er i dialog med myndighederne og samarbejder med andre organisationer i energibranchen.

Dansk Fjernvarmes medlemsværker forsyner i dag 1.695.000 boliger med fjernvarme. Stiftet i 1957 under navnet Danske Fjernvarmeværkers Forening.