Fakta
Folkekirkens Nødhjælp samarbejder allerede med virksomheder om at realisere FNs udviklingsmål.
For eksempel igennem platformen Global Alliance for Improved Nutrition (GAIN) Nordic, hvor FKN samarbejder med danske og lokale virksomheder som f.eks. Arla om at udvikle konkrete projekter, der fremmer fødevaresikkerheden i Etiopien og dermed bidrager til FN mål nummer 2 om at bekæmpe sult.
Den nye undersøgelse ”Global Opportunity Report”, som blandt andre Mandag Morgen står bag, konkluderer, at globale erhvervsledere ser forretningspotentiale i at være med til at arbejde for FN’s 17 nye verdensmål.
”Vi har en tendens til at antage, at erhvervsledere bekymrer sig mest om hurtig profit og ikke samfundets velbefindende. Men resultaterne viser, at uro i samfundet og økonomisk ulighed skader alles muligheder for fremgang,” står der blandt andet i rapporten.
Rapporten bygger blandt andet på en rundspørge blandt 5.500 ledere i den private og offentlige sektor fra hele verden.
”Mens opgaven med at tackle dybtliggende sociale problemer en gang lå tungt hos det offentlige, er der sket et klart skifte: Progressive virksomheder arbejder på at skabe det samfund, som de ønsker at operere i,” står der rapporten.
Det glæder Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.
”Hvis de ambitiøse mål skal realiseres inden 2030, så kræver det at alle aktører bidrager, såvel stater som virksomheder og civilsamfund. Vi hilser derfor velkomment, at virksomheder ser muligheder i at bidrage til realiseringen af de globale mål,” siger hun.
Folkekirkens Nødhjælp har de seneste år i højere og højere grad samarbejdet med erhvervslivet.
”Vi ser store muligheder i at samarbejde med virksomheder for at løse de komplekse, globale udfordringer. Vi oplever også en stigende efterspørgsel fra virksomhederne om at indgå i samarbejder for at øge relevansen af projekter, så de også kommer verdens fattigste til gode,” siger Birgitte Qvist-Sørensen.
Hun understreger, at det dog også er vigtigt, at have for øje, at der er risici forbundet med, at private aktører i højere grad bevæger sig mere ind på udviklingsområdet. Det har mange virksomheder heldigvis også øje for.
”Vi mærker en interesse i at indgå i en konstruktiv dialog om at undgå negative konsekvenser af investeringer i udviklingslandene, hvilket er en meget vigtig dagsorden at fremme,” siger generalsekretæren.