Fødselaren skiftede pr. 1. april 2015 fra CARE Danmark til Mandag Morgen Global Institute. Hos CARE bidrog hun til at styrke den politiske profil og løfte dagsordnerne fra den afrikanske muld og ind i dansk presse.
Den u-landskyndige cand.scient. i geografi arbejdede i sine ni år hos CARE Danmark i krydsfeltet mellem program, politik og kommunikation.
Marianne Haahr kom til CAREs danske afdeling i september 2006 og var i praktik i Sahel-landet Niger, hvor hun senere blev koordinator for organisationens programmer.
Og hun glemte ikke det karrige, men smukke og enorme land i Vestafrika. Appellerede sammen med andre til Danida i januar 2014 om ikke at neddrosle den danske repræsentation og tilstedeværelse i landet. Se mere på
http://u-landsnyt.dk/nyhed/20-01-14/venskabsforening-hvorfor-lukker-danmark-sin-repr-s
De appellerende kræfter kan til gengæld her i 2016 glæde sig over, at Niger – verdens måske fattigste nation – bliver et af Danmarks 14 fremtidige prioritetslande i udviklingsbistanden – mere på
http://globalnyt.dk/content/venstre-udspillet-store-samarbejdslande-forsvinder
At nedbryde grænser
Marianne Haahr arbejdede både for CARE i Zambia og på sekretariatet i København.
Hun startede i programafdelingen, men flyttede til kommunikationsafdelingen som politisk koordinator, og det seneste år af ansættelsen var hun kommunikations- og advocacychef.
Uanset hvilken afdeling Marianne Haahr tilhørte, forsøgte hun altid at få arbejdet ude og hjemme til at spille sammen.
"Jeg har aktivt arbejdet med at nedbryde grænser mellem, hvad der er nord og syd-dagsorden for i stedet at skabe fælles dagsordner. Det er vejen frem for civilsamfundet at skabe en fælles global efterspørgsel. Klare fælles krav kan flytte både politikker og virksomheder", har hun sagt.
Hun brugte en del kræfter på at repræsentere CARE Danmark i udviklingsmiljøet og samarbejde på tværs med andre organisationer.
Hun var medlem af det dav. CONCORD Danmarks bestyrelse, af det Rådgivende udvalg i Forum for Rettigheder og Diversitet (FORDI), og var senere forkvinde for Forum for Kapacitetsudvikling under NGO-platformen Globalt Fokus.
Uddannelsen omfatter udover kandidatgraden fra Københavns Universitet i 2004 en master i menneskerettigheder og demokratisering ((EIUC)), taget i Italien.
Privat er hun gift med Rasmus Dawes. Parret bor på Østerbro i København og har tvillinger på fem år samt en storesøster til dem på syv.
Stadig globale dagsordener
Jobbet hos Mandag Morgen Global Institute betyder, at Marianne Haahr fortsat arbejder med de globale dagsordner. Hun leder det såkaldte Mulighedsinitiativ, som har til formål at skubbe på en industriel revolution.
Initiativet tager udgangspunkt i verdens store kriser og viser, hvordan de kan vendes til muligheder. Det skal skabe grobund for et nyt strategisk tankesæt blandt globale meningsdannere og toneangivende erhvervsledere, så de begynder at tage ansvar for aktivt at bidrage til at løse verdens helt store udfordringer.
’For virksomheder har kriser alt for længe handlet om håndtering af risici for at beskytte forretningen. Nu skal det handle om muligheder for at ændre forretningen, og dens måde at opfatte sig selv som global aktør på", som hun sagde ved jobskiftet sidste år og føjede til:
"Verdens kriser er for store og komplekse til, at løsningerne kan løftes af stater alene, alle skal yde deres bidrag for at nå i mål med en bæredygtig verden. Erhvervsledere i toneangivende virksomheder skal gribe mulighederne og løbe i front med løsninger, som skaber bred værdi for miljø, mennesker og forretning".
"Det skal skabe ringe i vandet og føde en bevægelse for en ny økonomi, hvor udgangspunktet er bred værdiskabelse frem for snæver profit".