Middelhavet: Flere end 1.100 bådflygtninge reddet på et døgn

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Laurits Holdt

Trafikken af migranter, der forsøger at komme til Europa ved at sejle over Middelhavet stiger og stiger og tusinder er druknet i forsøget. Onsdag reddede det italienske søværn 1.123 migranter fra en flåde af gummibåde.

Det italienske søværn har reddet 1.123 personer fra gummibåde i Middelhavet på et enkelt døgn. Det drejer sig om migranter fra bl.a. Afrika, der forsøgte at komme til Europa. Det skriver BBC torsdag.

Et antal skibe og helikoptere deltog i redningsaktionen, der begyndte onsdag morgen. De mange mennesker blev samlet på et krigsskib, der forventes at anløbe byen Augusta på Sicilien fredag morgen.

Når de kommer til Italien skal de gennemgå en procedure, der skal fastslå om de har mulighed for at bede om asyl. Ifølge BBC blev knap tre ud af fire ansøgninger om asyl i EU-landene afvist i 2012.

I januar gik omkring 2.000 migranter i land på italienske kyster. Det er knap ti gange så mange som i samme periode i 2013.

I hele 2013 ankom 42.925 migranter via havet, hvilket var tre gange så mange som i 2012.

Det er uvist, hvor mange migranter der dør i forsøget på at krydse Middelhavet. Men i oktober 2013 druknede flere end 400 i to ulykker tæt ved den italienske ø Lampedusa.

Efter ulykkerne lovede de italienske myndigheder at øge patruljeringen på og over Middelhavet.

Forsvarsministeren sagde dengang, at indsatsen ville blive tre-doblet og at militæret ville indsætte ubemandede fly – såkaldte droner – til overvågningen.