Arabiske nætter i København
Den arabiske verden fylder meget i medierne, men alt for ofte gennem billeder og historier, der reducerer landenes vidt forskellige demografier, kulturer og historiske baggrunde til en udflydende masse.
Arabian Nights er en festival, der ønsker at sætte farver på paletten, give filmene kontekst gennem instruktørbesøg og formidle viden gennem særligt inviterede eksperter.
Vanen tro sætter Arabian Nights 1.-20. oktober fokus på den arabiske verden i sin fulde bredde – med vægt på de stærke historier, som samtidig kan åbne for viden om kultur, kunst, samfund og historie.
Kilet ind mellem filmene finder du også et pænt antal foredrag med danske og internationale fageksperter – og flere gæstenavne tilføjes løbende på cinemateket.dk.
I år er Arabian Nights rykket fra august til oktober for at kunne samarbejde med Malmø Arab Film Festival. I kraft af samarbejdet kan festivalen byde på flere film og langt flere instruktører og skuespillere på scenen – særligt intenst i dagene 5.-7. oktober.
Som en særlig bonus lægger det palæstinensiske bryghus Taybeh gratis øl til udvalgte fester.
Swahili på Enghavevej
Vil du lære mere om swahili kultur, at blive frivillig eller foretage forretninger i swahilitalende lande eller høre om FN’s Verdensmål i den del af verden – så skal du til Swahili Festival på Enghavevej i København lørdag.
NGO’er og virksomheder er til stede med stande, og ind imellem er der rig mulighed for at se på fotoudstilling, lytte til afrikanske trommer, se modeshow eller lade børnene deltage i nogle af aktiviteterne for dem.
Lørdag den 5. oktober kl. 11-20 i GAME Street Mekka, Enghavevej 82, 2450 København SV.
Latinamerikansk lørdag
Lørdag byder på Latinamerikansk Festival i København, Aarhus og Ålborg.
Oxfam IBIS, som står bag den årlige festival, lover fest, dans og farver i alle tre byer. Organisationens frivillige inviterer sammen med Raices til en hel dag med danseworkshops, filmvisninger, glade rytmer, talks, mad og aktiviteter for børn.
I år går festivalens overskud til de kvindelige menneskerettighedsforkæmpere i Colombia.
Find mere info på Facebook om arrangementet i København, i Aarhus og i Aalborg
Udstillingen Tærske(l) om midt-imellem-hed
Aktuelle indvandringsspændinger og strukturelle praktikker er nogle af emnerne, når der fredag er fernisering på CAMPs nye fokus! udstilling Tærske(l), hvor gæstekurator Temi Odumosu vil fortælle om sine idéer bag.
Udstillingen retter et særligt fokus på den ‘midt-imellem-hed’, som skaber kritisk viden. Den inviterer publikum til at reflektere over, hvad der sker på tærsklerne i migrationserfaringen? Hvor er det sted, man hører til? Hvornår og hvordan vil forandringerne komme?
Ved at præsentere nogle af Skandinaviens væsentligste kunstnere, tænkere og aktivister – Pia Arke, Michelle Eistrup, Yong Sun Gullach, Luanda Carneiro Jacoel og Saba Bereket Persson – undersøger udstillingen erfaringer med fordrivelse gennem de måder, hvorpå mennesker og deres erindringer krydser hinanden og sidenhen bebor land, kultur, identiteter, strukturer og tilmed sprog.
Efter ferniseringen er der livemusik og fest i Trampolinhuset.
Fredag d. 4. okt 18:00 – 23:45 i Trampoline House, Thoravej 7, 2400, København NV