Mogens Lykketoft besøgte det Danske Hus i Palæstina

Forfatter billede

Mandag besøgte Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), Det Danske Hus i Palæstina (DHIP) under sit besøg i Palæstina. Lykketoft var officielt inviteret af den nye palæstinensiske ambassadør i Danmark.

Mogens Lykketoft har været en stabil støtte og ven af Huset i Ramallah på Vestbredden i mange år, men dette var hans første besøg, hedder det i en pressemeddelelse mandag fra DHIP.

Under besøget fortalte Husets direktør, Karen Nordemann, ham om tidligere og nuværende udvekslingsprojekter, mens medlem af den lokale palæstinensiske rådgivningskomité, Sam Bahour, forklarede hvorfor det er vigtigt med et dansk hus i Palæstina og om den forskel, det gør for civilsamfundet i Palæstina.

“Israels store megafon”

”Der er en vældig ubalance, imellem hvor stor en megafon det officielle Israel har, og hvor står en megafon palæstinenserne har,” sagde Mogens Lykketoft og fortsatte:

”Mens der nok er ved at opstå større forståelse for palæsti-nensernes vanskelige vilkår, f.eks. besættelsens konsekvenser, er det stadigt en kæmpe udfordring, at den israelske side har ordet i danske medier og i danskernes bevidsthed. Det kan I alle sammen, i kraft af arbejdet i Det Danske Hus, være med til at ændre på.”

Direktør Karen Nordemann var glad for besøget: ”Vi er beærede over at have en så prominent støtte, der ikke er bange for at tale åbent om udfordringerne i området, som han jo selv netop har oplevet i forbindelse med hans rejse.”

Hun tilføjede: ”Vi håber meget, at han får mulighed for også at besøge Gaza, næste gang han kommer, så han kan møde nogle af de meget inspirerende mennesker, som bor der.”

Lykketoft fik ikke mulighed for at gæste Gaza, da Israel nedlagde forbud herimod.

Se også telegrammet
http://www.u-landsnyt.dk/nyhed/08-02-14/israel-afviser-lade-lykketoft-rejse-ind-i-gaza

DHIP om DHIP

Det Danske Hus i Palæstina (DHIP) er en non-profit og politisk uafhængig organisation, der fungerer som platform for dialog og samarbejde mellem danskere og palæstinensere.

Huset vil bygge bro mellem de to kulturer, skabe spirer til langsigtede partnerskaber og bidrage til øget gensidig forståelse.

Yderligere oplysninger hos:
Direktør Karen Nordemann: +970 (0) 595 801 790
Eller se: www.dhip.ps / Facebook ”The Danish House in Palestine”