MS tvinges til at skære 17 stillinger

dsc_0421_2
Frans Mikael Jansen, generalsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke, overrækker udenrigsminister Kristian Jensen over 53.000 underskrifter fra folk, der mener, at regeringen bør hjælpe flere flygtninge og droppe nedskæringen af udviklingsbistanden.
Foto: Mellemfolkeligt Samvirke
Forfatter billede

Endnu en dansk hjælpeorganisation bliver ramt af massefyringer som følge af regeringens planlagte besparelser

Mellemfolkeligt Samvirke nedlægger hele 17 af 81 stillinger, oplyser organisationen til Globalnyt.

I forvejen har IBIS meldt ud, at 11 af 44 stillinger skal spares væk, mens Red Barnet nedlægger 15 ud af 169 stillinger. Caritas nedlægger 2,5 stillinger ud af 19.

Dermed er det samlede antal stillinger, der skæres væk, oppe på mindst 45,5 fuldtidsstillinger.

Folkekirkens Nødhjælp vil først offentliggøre sit tal for, hvor meget der skal spares, når finanslovsforslaget er endeligt vedtaget, skrev Kristeligt Dagblad lørdag.

Hos IBIS er hver fjerde medarbejder i hovedkontoret blevet afskediget i denne uge, fortæller generalsekretær Vagn Berthelsen til avisen.

Afvikling af indsats i fattige lande

Foruden nedlæggelse af jobs kommer besparelserne til at betyde, at Red Barnet må droppe at hjælpe 180.000 af de cirka 3,5 millioner børn, organisationen årligt hjælper, siger konstitueret generalsekretær Jonas Keiding Lindholm til Kristeligt Dagblad.

Det går ud over arbejdet i Bangladesh, Etiopien, Uganda og Cambodia.

læs mere her.

“Det er en meget voldsom opbremsning fra et år til et andet. En så stor besparelse kan ikke gennemføres uden at spilde en masse menneskelige og økonomiske ressourcer, der er investeret i udviklingsprogrammer”, sagde generalsekretær Jann Sjursen, da organisationen meldte nedskæringerne ud.

De fattige vil mærke det

Lars Engberg-Pedersen, der er seniorforsker med speciale i udviklingssamarbejde ved Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS), siger til Kristeligt Dagblad, at det er særligt uforståeligt, at regeringen vil skære i støtten til de private organisationer.

Regeringen lægger op til store besparelser på udviklingsbistanden på i alt 2,9 mia. kroner i 2016. Det vil betyde, at 17 organisationer, der har en rammeaftale med Udenrigsministeriet om deres udviklingsprogrammer, får deres budgetter beskåret med ca. 26 procent.