De rigeste lande svigter verdens sultende børn, konkluderer en ny rapport fra Læger uden Grænser (MSF).
Organisationen opfordrer op til FNs fødevare-topmøde i Rom i næste uge regeringerne til at øge deres bidrag til bekæmpelse af under-ernæring, der hvert år koster op mod 5 millioner børn livet, anfører MSF Danmark i en pressemelding onsdag.
I dag giver verdens rigeste lande 350 millioner dollars til at forebygge og behandle underernæring blandt børn under 5. Det svarer til kun 3 procent af de 12,5 milliarder dollars, som Verdensbanken anslår, er nødvendigt for at bekæmpe underernæring.
– Rapporten dokumenterer, at indsatser mod underernæring, som beviseligt redder liv, fortsat er katastrofalt underfinansierede, siger Stéphane Doyon, medforfatter til rapporten og leder af Læger uden Grænsers ernæringsarbejde.
Læger uden Grænser opfordrer deltagerne på FN-topmødet til udover at øge bidraget til fødevarehjælp at fokuserer indsatsen på underernærede børn.
Børn under 5 år bliver særligt hårdt ramt. Deres udvikling risikerer at blive ødelagt med livsvarige fysiske og mentale skader til følge. Samtidig udsættes de for øget risiko for at dø af sygdomme som malaria og lungebetændelse.
I dag er meget af verdens fødevarehjælp ikke lavet til at hjælpe børn, som derved ikke får de næringsstoffer, de har brug for. Flere internationale organisationer, inklusiv Læger uden Grænser, har bevist, at det kan lade sig gøre at behandle svært underernærede børn i stor skala.
Over de seneste 2 år har Læger uden Grænser behandlet flere end 300.000 underernærede børn i 22 lande.
Man kan se hele rapporten på www.msf.dk
Yderligere oplysninger hos Maria Dohn, kommunikationschef i Læger uden Grænser (MSF), e-mail: [email protected], tlf. direkte: 39 77 56 06, mobil: 29 70 29 79