Ny bestyrelses-spids i menneskeretsinstitut

Forfatter billede

Pressemeddelelsen fredag (28.08.15) blev udsendt på dagen, da hun fyldte 50 og fejrede det med sin kæreste og børn på Samsø, hvor parret har sommerhus.

Udpegelsen kommer kun godt et år efter hun indtrådte i bestyrelsen for IMR med domicil på Christianshavn i København.

Dorthe Elise Svinth er uddannet jurist i 1991 og har mangeårig ledelseserfaring på statsligt, kommunalt og internationalt niveau.

Udover sit nuværende arbejde som en del af ledelsen af Social, Sundhed og Arbejdsmarkedsområdet i Frederiksberg Kommune, har hun ledelseserfaring fra Københavns Rådhus, Udenrigsministeriet, hvor hun var i 12 år (1992-2004), Sekretariatet for de nordiske regeringers samarbejdsorgan, Nordisk Ministerråd og Justitsministeriet, hvor hun indledte sin karriere.

Hun har derudover en stærk international profil, et indgående kendskab til politiske processer og bestyrelseserfaring, hedder det.

Og tillige erfaring med flygtningeområdet og kvinder med anden etnisk minoritet.

Engagement i Danner

”Jeg er utrolig glad for den opbakning og tillid, som bestyrelsen har vist ved at pege på mig som ny bestyrelsesformand. Der er mange og forskelligartede opgaver, der ligger forude, som jeg glæder mig til at kaste mig over,” siger Dorthe Elise Svinth.
 
Hun har i en årrække været medlem af Dannerhusets bestyrelse, hvor modernisering og konsolidering af organisationen har været i højsædet.

Hun var vagt i Dannerhusets krisecenter for voldsramte kvinder (fem år), medlem af husets Dannerråd (fem år) og sad senest som bestyrelsesformand for Danner med ansvar for en omfattende reform- og strategiproces.
 
I sit nye arbejde som bestyrelsesformand hos IMR ser Dorthe Elise Svinth frem til at få skabt konkrete resultater sammen med den øvrige bestyrelse, instituttets ledelse, medarbejdere og de mange samarbejdspartnere.
 
Vigtige punkter for den nye formand

Et centralt omdrejningspunkt for bestyrelsen i det kommende år kommer til at være, hvordan den kan blive mere effektiv og bidrage til et veldrevet og smidigt institut.

”Det er vigtigt, at vi i bestyrelsen har de kompetencer, rammer og arbejdsmetoder, der skal til for effektivt at løfte de opgaver, som kræves af os, og at vi hurtigt kan gribe nye dagsordener, som hører under Instituttets formål,” siger Dorthe Elise Svinth.
 
Et konkret fokuspunkt bliver at få bestyrelsen samlet om kommende prioriteringer, fortsætte og styrke dialogen med Rådet for Menneskerettigheder, sikre gennemførelse og evaluering af vedtagne strategier, og som formand at etablere et tæt og effektivt samarbejde med instituttets direktør og den øvrige ledelse.

Se også http://www.menneskeret.dk

Bestyrelsen er Institut for Menneskerettigheders øverste ledelse. Den vedtager strategier for instituttets arbejde og ansætter dets direktør.

Bestyrelsens sammensætning (14 medlemmer):

Udpeget af universiteterne:

Professor, dr.jur. Jens Vedsted-Hansen (Aarhus Universitet)

Professor, Jørn Vestergaard (Københavns Universitet)

Adjunkt, ph.d. Jesper Lindholm (Aalborg Universitet)

Lektor, Tim Jensen (Syddansk Universitet)

Vicedirektør, Ewa Chylinski (Rektorkollegiet)

Professor, dr.phil. Jesper Ryberg (Rektorkollegiet)

Udpeget af Rådet for Menneskerettigheder:

Overlæge, Ole Hartling (Røde Kors)

Selvstændig, Carsten Fenger (Amnesty International)

Formand, Stig Langvad (Collective Impact)

Advokat, Pernille Backhausen (Advokatsamfundet)

Centerleder, Ruth Lauge (Oasis)

Jurist, Dorthe Elise Svinth (Københavns Kommune)

Udpeget af Grønlands Råd for Menneskerettigheder:

Børnetalskvinde, Aaja Chemnitz Larsen

Udpeget af instituttets medarbejdere:

Specialkonsulent, Lise Garkier Hendriksen

Specialkonsulent, Line Vikkelsø Slot (suppleant)