Ny chef for Diakonissestiftelsen

Forfatter billede

Diakonissestiftelsen på Peter Bangs Vej på Frederiksberg har ansat direktør i Københavns Kommune, Anne Mette Fugleholm, i en nyoprettet stilling som administrerende direktør med virkning fra 1. juni 2012.

51-årige Anne Mette Fugleholm har i fem år fungeret som direktør i kommunens sundheds- og omsorgsforvaltning. Her har hun haft fagligt ansvar for at udvikle ældre- og sundhedsområdet samt samarbejdet med region, hospitaler og almen praksis om sundhedsaftaler og integrerede sundheds- og plejetilbud.

”Anne Mette Fugleholm er en både visionær, strategisk tænkende og kompetent leder med lang erfaring fra sundhedsvæsenet og ældreområdet – og hun har den helt rette profil til at løfte de mange krævende udviklingsopgaver, som de kommende år byder på for Diakonissestiftelsen,” siger bestyrelsesformand Mogens Madsen.

Han lægger vægt på, at Anne Mette Fugleholm har stor erfaring med kultur- og forandringsledelse, velfærdsteknologiske løsninger samt et indgående kendskab til borgere med diagnoserne KOL og kræft.

Alt sammen noget som Diakonissestiftelsen vil kunne få gavn af i de kommende år, hvor organisationen bl.a. bygger nye plejeboliger, udvikler nye plejetilbud til KOL-patienter og etablerer et sundheds-center som en del af udviklingsplanen frem mod år 2020.

Stiftelsen har u-landsrettede tiltag tillige og huser f.eks. Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling (DMR-U) under ledelse af Lars Udsholt, som er et samvirke for danske missionsorganisationer og andre med kirkerettet og andet virke i u-landene.

Anne Mette Fugleholm har tidligere været ansat som kvalitetschef og overlæge i Frederiksborg Amts Sundhedsvæsen, som afdelingslæge på Bispebjerg Hospital og i øvrigt som læge i Sundhedsstyrelsen og på diverse hospitalsafdelinger.

Hun er indehaver af flere bestyrelsesposter og tillidshverv, herunder bestyrelsesmedlem i Dansk Institut for Sundhedsvæsen og kommunal formand i den administrative styregruppe for samarbejde mellem region Hovedstaden og de 29 kommuner i regionen.

”Jeg bliver motiveret af at skabe udvikling og at arbejde med integrerede forløb, der giver kvalitet og sammenhæng for borgere og patienter – og jeg glæder mig meget til at arbejde i en bredt favnende organisation som Diakonissestiftelsen, hvor der lægges vægt på både faglig kvalitet, udvikling og menneskelig omsorg,” siger Anne Mette Fugleholm.

Diakoni

Diakoni er at møde mennesker, dér hvor de er i livet. Vi har Kristus som forbillede for, hvordan vi handler over for andre, hedder det på stiftelsens website, og videre:.

Det gør vi, idet vi:
* Stiller os til rådighed for medmennesket
* Er nærværende
* Ikke ønsker eller forventer gengæld
* Tror på værdien af øjeblikkets omsorg
* Ser, at alle mennesker altid rummer meget mere, end de vanskeligheder, de har i livet
* Mener, at hvert eneste menneske er af uendelig værdi
* Bevarer menneskers værdighed

Værdigrundlag

Med udgangspunkt i duen – som Diakonissestiftelsen bruger som symbol på håb – står der i prologen til Diakonissestiftelsens vedtægt: ”Diakoni er at bringe håb til mennesker i udsatte situationer. Diakoni er at give omsorg.”

Fortællingen om duen kommer fra den bibelske fortællingen om Noahs ark. Noah sender duen ud for at finde land og dermed nyt håb. Regnen har silet ned i dagevis, i månedsvis. Det øde, angsten og fortvivlelsen har hersket.

Da er det, at Noah sender duen ud. Første gang vender den tilbage til arken uden at have kunnet finde tørt land. Men da den sendes ud anden gang bringer den et grønt olivenblad i næbbet. Det betyder, at Gud nu atter er nær, at der nu atter er mulighed for liv og håb.

Diakonissestiftelsen bruger duen som symbol på håb for mennesker i udsatte situationer.

Historie

Den danske Diakonissestiftelse blev oprettet den 26. maj 1863 i et lille hus i Smallegade 43 på Frederiksberg. Huset rummede såvel Søsterhjem som et lille hospital.

Oprettelsen skete på foranledning af den daværende prinsesse Louise, den senere dronning Louise, gift med kong Christian IX.

Hun havde besøgt diakonissehuse i Tyskland og var her blevet inspire-ret af diakoniens anliggende: At engagere kvinder i menighedens tjeneste og i at gøre noget for mennesker, der trængte til hjælp.

Diakonisserne tog sig af syge, børn og gamle samt løsladte kvindelige fanger.

Stiftelsen i dag

Diakonissestiftelsen er en diakonal selvejende organisation, der bygger på folkekirkeligt grundlag og danner ramme om Diakonifællesskabet for diakoner og diakonisser.

Stiftelsen består af ca. 1.250 studerende fordelt på Sygeplejeskole, Social- og Sundhedsskole samt de Kirkefaglige Uddannelser, ca. 400 fastansatte medarbejdere i forskellige pleje- og stabsfunktioner, ligesom der er flere end 200 frivillige.