Ny direktør i SOS-Børnebyerne

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

Den hidtidige vicegeneralsekretær i UNICEF Danmark, Hanne Rasmussen, tiltræder pr. 8. januar som ny direktør for SOS-Børnebyerne i Danmark.

Hun afløser Niels Yde, der trådte fra tidligere i efteråret efter over 12 år i stillingen.

Hanne Rasmussen er 38 år og HD med strategi, internationale forhold og medarbejder-/lederudvikling som speciale. Hun kommer til sit nye job med betydelig erfaring i international nødhjælps- og bistandsvirksomhed.

Siden 1996 har hun været tilknyttet UNICEF, de seneste 4 år som vicegeneralsekretær. Før den tid var hun 3 år i Dansk Flygtningehjælp, hvor hun bl.a. var primus motor i etableringen af en fundraiser-funktion.

– Jeg er imponeret over SOS-Børnebyerne, primært fordi organisationen formår at holde skarp fokus på sit veldefinerede grundlag, langsigtet hjælp til nødlidende børn, siger Hanne Rasmussen.

– Grundideen om at give forældreløse børn en ny familie under trygge forhold i børnebyerne, er meget tiltalende. Hertil kommer, at jeg ser det langsigtede perspektiv i hjælpearbejdet som en fantastisk motivation for faddere og bidragydere – og som en stor udfordring for organisationen.

SOS-Børnebyerne Danmark er inde i en positiv udvikling, og en af Hanne Rasmussens vigtige opgaver bliver at videreudvikle organisationens strategiske fundament.

SOS-Børnebyerne kalder sig verdens største private humanitære børneorganisation. SOS-Børnebyerne giver forældreløse og forladte børn et trygt hjem og skolegang i 457 børnebyer, mens børnebyernes lokalsamfund udvikles gennem SOS-Børnebyernes børnehaver, skoler, læge-klinikker, socialcentre eller nødhjælpsprogrammer.

Ca. en million børn og deres familier får hjælp gennem SOS-Børnebyernes arbejde i 132 lande. SOS-Børnebyerne er uafhængig af politiske og religiøse interesser.