Ny hos Maternity er tæt på kongehuset

Michael Halbye


Foto: Maternity Foundation
Forfatter billede

Michael Halbye er Senior Partner i McKinsey & Company, hvor han har været siden 1983.

Den 56-årige cand.merc. fra Handelshøjskolen i København er desuden bestyrelsesmedlem i Mary Fonden, stifter og medlem af bestyrelsen i One Life Foundation, som bl.a. opererer i Kenya, samt sidder i WWF Danmarks præsidium.

Han bibringer Maternity Foundation stor og international erfaring med forretningsudvikling, fundraising og organisationsstrategi, hedder det.

Privat bor Michael Halbye i København. Han er både direktør og partner i McKinsey samt ejer af halvøen Bognæs i Roskilde Fjord og var ifølge Billedbladet oprindelig en slags lærer for kronprins Frederik.

Hoffet headhuntede den kendte headhunter til at fortælle den unge kronprins om dansk erhvervsliv. Trods aldersforskellen på en halv snes år endte de som jagtkammerater og venner, skriver ugebladet. 

Halbye var gift med Axel Juhl-Jørgensens datter, Pernille, som regnes blandt kronprinsesse Marys gode veninder. Det fraskilte par har fem børn.
 

Kæmper for sikker fødsel til verdens kvinder

Maternity Foundation er en dansk udviklingsorganisation, som siden 2005 har arbejdet for at redde mødres liv under graviditet og fødsel. 

Fonden koncentrerer sig især om træning og kapacitetsopbygning af sundhedspersonale i u-landene samt om udvikling af nytænkende tiltag som f.eks. det mobile træningsværktøj The Safe Delivery App.

Organisationen har under FN's Generalforsamling i New York fremlagt en målsætning om, at to millioner kvinder skal opnå en mere sikker fødsel ved hjælp af The Safe Delivery App inden udgangen af 2018. 

Maternity Foundations bestyrelse tæller otte medlemmer og repræsenterer erhvervsliv, lægevidenskab og socialt entreprenørskab. Organisationens grundlægger, fødselslæge Henriette Svarre Nielsen, er formand.  

Udover forkvinden er det Juliane Meulengracht Bang og Michael Halbye (begge sidder også med i Mary Fonden), Peter Foss og Paula Monthoux samt Carina Høgsted, Line Holten og Illa Westrup Stephensen.

De sidste tre er alle medstiftere af foreningen ligesom forkvinden, hvorfor stifterkredsen fortsat har et godt greb om den.