Ny leder af kapacitetsudvikling hos CISU

Nicolai Houe.


Foto: CISU
Laurits Holdt

10. november 2023

Selvom stillingen og ansættelsen er ny, er han dog ingenlunde et fremmed ansigt på sekretariatet eller det danske civilsamfund. Nicolai Houe er nærmest opvokset i civilsamfundsorganisationer. Han var således både frivillig og udstationeret for Mellemamerika Komitéen, inden han blev ansat i CISU som kampagneleder og rådgiver fra 2007 – 2013.

Siden da har han været selvstændig konsulent og udført opgaver for en lang række civilsamfundsorganisationer, inklusiv adskillige af CISUs medlemsorganisationer, private virksomheder og det offentlige. Sideløbende har han været iværksætter og været engageret i bestyrelsesarbejde, blandt andet Coop Amba og Coop Bank.

“Det har været en spændende og lærerig proces, og jeg glæder mig til at bidrage med det, jeg har lært, hos CISU og medlemsorganisationerne,” siger han.

Som leder af kapacitetsudvikling skal Nicolai Houe have ansvar for blandt andet rådgivning, kurser og ressource mobilisering, der er nogle af CISUs kerneydelser. Det er et område, han glæder sig til at forme, så det kan forbedre endemålet: Godt udviklingsarbejde.

“I mit arbejde motiveres jeg af at facilitere forandring og bidrage, hvor det er muligt for mig at gøre en forskel. Derfor glæder jeg mig til samarbejdet med nye kollegaer og alle CISUs skønne medlemsorganisationer samt at bidrage til at sikre gode rammer og høj kvalitet i det udviklingsarbejde, medlemsorganisationerne understøtter hos lokale partnere,” siger han.

Nicolai Houe går op i ledelse, social innovation, klima og biodiversitetsdagsordenen, og han glæder sig til at kombinere det.

“Jeg går op i at finde og facilitere løsninger på tværs af sektorer der understøtter bæredygtighed og social retfærdighed,” siger han.

CISU har naturligvis flyttet sig på de ti år siden Nicolai Houes ansættelse, men det er sket i en retning, han i den grad kan glæde sig over. Når han ser på CISUs strategi, er han også positiv over retningen fremad.

“Jeg synes, det er en god strategi. Den præciserer de store områder, som vi skal arbejde inden for. Det drejer sig for eksempel om at sikre rammerne for civilsamfundsbaseret langsigtet udvikling, men vi skal også blive endnu bedre til at facilitere forandring med udgangspunkt i lokale partnerskaber,” siger han.

Meget af det arbejde kan gøre i tæt samarbejde med civilsamfundsorganisationer, men det er også nødvendigt at gøre over for befolkning og beslutningstagere.

“Jeg vil gerne italesætte civilsamfundets rolle og betydning samt det langsigtede arbejde igennem civilsamfundsorganisationer så tydeligt som muligt. Det skal være endnu tydeligere, hvad civilsamfundets rolle er. Og vi skal anerkendes for den rolle,” siger han.

Jeef Bech, sekretariatsleder i CISU, glæder sig over Nicolai House tiltrædelse som leder for kapacitetsudvikling:

“Det er gennem vores kapacitetsydelser, vi hvert år møder næsten alle vores medlemsorganisationer, og det er utroligt vigtigt, at vi sammen med dem udvikler det danske civilsamfund til sammen med deres partnere at gøre en forskel i en verden,” siger han.