Dildoen på en mands sorte plastikunderkrop hænger ned fra loftet. Den er meget stor. Dildoen. Bygget op af glimmersten. Et minde fra en meget nær, opløftende og glansfuld fortid med fester, dragqueen shows og sex.
Nu er baren en byggeplads. I gang med at blive gennemrenoveret. Støvede spejle står alle steder. To håndværkere diskuterer i en døråbning, mens et målebånd fægter i luften.
”Vi lukkede den 2. marts med en kæmpefest og skulle egentlig have åbnet nu igen, men det trækker desværre ud,” siger hun.
Nia Gvatua træder over nogle usikre brædder og peger.
Anti LGBTQ+lov på vej
Georgiens regeringsparti lancerede i maj et forslag til en lov, som vil slå ned på landets seksuelle og kønslige minoriteter. Loven skal blandt andet forbyde kønsskifte, forbyde såkaldt propaganda for homoseksualitet og muligvis forbyde eksempelvis pride-arrangementer og LGBTQ+flag.
Argumenterne for loven er, at den skal beskytte traditionelle værdier og støttes af landets indflydelsesrige ortodokse kirke.
”Der skal den nye scene være. Her vil jeg have en stripperstang, og her…”
Hun tager fat i en lem i gulvet og åbner den på klem.
”Hernede skal der være dark rooms.”
Hun taler hurtigt. Passioneret. En hvirvelvind. En powerwoman med et stort hjerte. Hun elsker sin bar, og hun elsker sine gæster.
”Jeg har virkelig formået at gøre en forskel. Mange er kommet her usikre på sig selv på grund af tabuer, fordomme og homofobi. Du kan kalde det en velsmurt maskine, men jeg har hjulpet så mange,” siger hun.
Det lyder som en usmagelig selvfed bemærkning, men i selskab med Nia Gvatua er det mere bare et faktum, der begrunder hendes kærlighed til det at eje og drive en gaybar i Georgiens hovedstad.
”Success Bar handler ikke om penge men om at folk skal kunne udfolde sig selv,” siger hun.
Nemt har det ikke været gennem de syv år. Det startede ellers som noget fra en film.
En pengemand havde hørt om hendes ønske om at åbne en gaybar og inviterede hende ind på sit kontor.
”Han gik hen til et pengeskab, trykkede koden ind og åbnede det, tog en masse kontanter ud og gav dem til mig. Jeg rystede i hele kroppen, for jeg vidste, at det her ville være starten på et nyt fantastisk liv, som jeg drømte om.”
Men så kom benspændene. Pengemanden trak sig og hun stod nu alene. Det gjorde det meget sværere for hende økonomisk.
Så svigtede hendes vagtselskab hende og stjal alt i baren.
”Penge, musikanlæg, alkoholen… Alt.”
Senere holdt hun en Wet Party Night som svar på den oversvømmelse, som sprinkleranlægget havde forårsaget.
”Jeg har været udsat for hackerangreb og dødstrusler men aldrig fysiske angreb. Jeg klarer den, for jeg er stærk,” siger hun.
Nu kommer regeringen med det måske alvorligste benspænd for at vende Success Bar til en fiasko. Fremover må baren formentlig ikke offentligt fortælle, at det er en gaybar. Ifølge et nyt lovforsalg fra landets regering skal “propaganda for homoseksualitet” være forbudt.
”Jeg er altid meget optimistisk, men nogle gange bliver jeg sådan lidt…”
Hun spænder fingrene og former dem som klør.
”Sådan ’Aaaaarrrrrggggghhhhh’.”
Men ja selvfølgelig har hun en Plan B.
”Jeg fortsætter Success Bar som en almindelig bar. Heldigvis kender folk i Tbilisi min bar som en gay bar. Jeg er optimist, siger hun og læner sig kærligt op ad sin kæreste, der sidder ved siden af hende i sofaen.”
Snart svinger den glansfulde dildo i loftet igen.
Håber hun.
Finn Grahndin er journalist på TV Syd. Han besøgte Tbilisi i forbindelse med åbningen af det danske kulturinstitut i byen.