Ny podcast-serie: Løsningerne på verdens kriser findes, men vi skal selv gøre noget

Vi mister troen på, at vi kan gøre en forskel, her illustreret af street-art kunstneren Banksy i Boston. Hvor det i øvrigt blev fjernet.


Foto: Chris Devers/Flickr
Kirsten Larsen

30. august 2024

I populærkulturen, i musikken, i film, tv, gaming, sport, mode – der hvor du befinder dig, der risikerer du at møde Katja Iversen og FN-museet, UN-Live. Museets formål er at engagere dig i verdens tilstand. 

Du kan være en doven miljø-aktivist ved at streame naturens musik og dermed sikre naturen rettighedspenge. Men allerhelst vil de have, at du begynder at diskutere verdens tilstand, at du begynder at tale med andre om, hvad der kan gøres. Kort sagt, at du begynder at engagere dig og tro på, at du kan være med til at gøre en forskel.

“Der hvor verden står i dag, det ser jo ikke særlig godt ud. Hvis vi vil ændre det i en positiv retning, og det er både i forhold til klima, biodiversitet, ulighed, krig og fred og de andre store ting, så er vi nødt til at engagere de rigtig mange mennesker,” siger Katja Iversen i den nye podcastserie Blå alarm.

I ni afsnit undersøger Blå alarm løsninger på nogle af de største kriser i verden, og på hvad der bremser FN-systemet i at fungere, som det egentligt var tiltænkt.

I første afsnit refererer Katja Iversen til at empatien falder globalt, ligesom menneskets tro på, at de kan være med til at gøre en forskel. Hvis der er nogen, der har prøvet at bilde dig ind, at det er ligegyldigt, hvad du eller et lille land som Danmark gør, så skal du ikke tro på dem. Og du skal i hvert fald ikke bruge det som undskyldning til ikke at gøre noget, lyder det fra Katja Iversen.

Blå alarm bliver produceret for Globalnyt af Buster Kirchner, Kirsten Larsen og lyddesigner Jonas Johs Andersen med støtte fra Hermod Lannung Fonden.