Verdi, Lumbye og Quincy Jones. Så alsidig bliver en stor støtte-koncert til fordel for minerydning. Koncerten finder sted i Københavns Politigård bag ved Tivoli torsdag den 18. maj, skriver Folkekirkens Nødhjælp på sit website www.noedhjaelp.dk
Den kongelige livgarde og sopran Anne Margrethe Dahl og tenor Gert Henning-Jensen fra Det Kongelige Teater indtager den runde søjlegård i Politigården, hvor de vil bruge deres stemmer i kampen mod landminer i Angola.
De giver nemlig 800 tilskuere mulighed for at få en unik musikoplevelse, samtidig med at de bidrager til minerydning.
I Angola lever befolkningen dagligt med frygten for at blive invalideret eller dræbt af en af de omkring 10 millioner landminer, der ligger skjult. Folkekirkens Nødhjælp har derfor allieret sig med 12 fremtrædende danskere, som har indvilliget i at være ambassadører for minerydning i Angola.
Det eneste, de har til fælles, er fornavnene Hans og Hanne og en fælles målsætning om at indsamle mindst én million kroner til minerydning. Koncerten i Politigården er blot et af de mange gode initiativer, som mineambassadørerne har taget til at indsamle penge.
Det er Politidirektør Hanne Bech Hansen og Folketingets Ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen, der står bag koncerten i Politigården.
Ønsker man at opleve koncerten og støtte formålet, kan man købe billetter på www.politiken.dk/plus fra lørdag den 8. april. Billetterne koster 180 kroner, dog kun 160 kroner for Politiken Plus kunder. Overskuddet fra koncerten går ubeskåret til minerydning i Angola.
Ved en tilsvarende gallakoncert i Industriens Hus i København i februar, hvor der også blev samlet ind til kampen mod landminer, indkom i alt 200.000 kr. Værter for koncerten var direktør i Dansk Industri, Hans Skov Christensen, og Folketingets ombudsmand, Hans Gammeltoft-Hansen.
– Jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle være med i Folkekirkens Nødhjælps minerydningsprojekt, da jeg fik henvendelsen, siger Hans Skov Christensen.
– Jeg har et tæt og nært forhold til Afrika og har rejst i 20 afrikanske lande gennem de sidste 30 år. Minerydning er forudsætningen for liv, og jeg ved, hvor meget det hjælper på alle aspekter af livet, når der ikke længere er minefare omkring for eksempel en landsby, fortæller direktøren i Dansk Industri, som for år tilbage blev udnævnt til høvding – Na-Na -i Ghana for sit virke med industriel udvikling i det fattige land.
Før koncerten fortalte Hans Skov Christensen om Folkekirkens Nødhjælps arbejde med minerydning i Angola og krydrede sit lille foredrag med 2 korte film.
Den ene viste den fare, som fattige bønder og deres børn svæver i, når de hver dag skal i marken. Den anden handlede om det nye minesøgningskøretøj, som Folkekirkens Nødhjælp har udviklet og som benytter sig af den såkaldte WADS-teknologi (Wide Area Detection System), så man 100 gange hurtigere end ved manuel minesøgning kan lokalisere djævelskabet gemt under støvet.
Læs mere på www.mineaction.dk eller ring på 33 15 28 00