Nybroe ny kommunikationschef for Det Danske Hus i Palæstina

nybroe
Forfatter billede

Nybroe, der er født i Nairobi i Kenya, er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1997.

Han siger ved sin tiltrædelse:

“Mine arabiske venner siger kærligt, at jeg har lidt arabisk blod i årerne. Jeg er i alle fald meget glad for at vende tilbage til Mellemøsten og begejstret for en for mig ny rolle som kommunikationschef”.

“Det Danske Hus i Palæstina arbejder med at skabe bedre dialog og forståelse, det synes jeg er en meget fornem mission i en ofte urolig og ustabil region, så det er både en ære og en fantastisk udfordring at være en del af vores professionelle hold af palæstinensiske og danske ansatte såvel som samarbejdspartnere.” 

Jeppe Nybroe indtog stolen som kommunikationschef d. 1. august. 2018. Jobbet har været slået op siden 2016 og var senest genopslået i foråret 2018. 

Sådan så stillingsopslaget ud på Globalnyt

I en årrække (1999-2007) var Nybroe krigsreporter og nyhedsvært på TV-avisen, og i de seneste år har den 45- årige journalist også arbejdet med at opbygge TV-stationer i Libyen og Mongoliet, boet i og rapporteret fra Libanon, skrevet en bog og lavet tv-programmer i Danmark. Se også denne artikel om hans op- og nedture

Det Danske Hus i Palæstina (DHIP) åbnede i 2010 og er en uafhængig institution, der arbejder på et tværkulturelt mandat. Bestyrelse, medarbejdere, frivillige, partnere, besøgende og projektdeltagere repræsenterer både danskere og palæstinensere.

Visionen for Det Danske Hus i Palæstina er at udbygge gensidig forståelse og respekt mellem danskere og palæstinensere.

Missionen er at skabe muligheder for kulturel, uddannelsesmæssig og faglig udveksling og samarbejde mellem danskere og palæstinensere på individuelt og institutionelt niveau. Gennem projekter og aktiviteter understøttes fællesskabet på tværs af kulturer. 

Læs også Globalnyts artikel “Det danske hus i Palæstina er andet og mere end konflikt” og portrættet af DHIP’s nye direktør.