Nye Danida-bevillinger til verdens største humanitære kriser

freedom_house
Forfatter billede

Danida har netop offentliggjort de store bevillinger, som skal sikre, at Folkekirkens Nødhjælp kan fjerne efterladt sprængstof og krigsaffald i de udbombede syriske byer.

I Bangladesh garanterer pengene, at Folkekirkens Nødhjælp kan fortsætte det livreddende arbejde i verdens største flygtningelejr i Bangladesh.

Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.

I løbet af 2017 og 2018 har hundredtusindvis af rohingyaer søgt tilflugt fra Myanmars militær, som har gjort sig skyldige i de mest bestialske overgreb.

”Vi er enormt taknemmelig over, at Danida sender store bevillinger afsted til nogle af verdens mest nødlidende mennesker. Det gør helt konkret, at Folkekirkens Nødhjælp kan fjerne sprængstof, inden syriske børn træder på det, og vi kan give mad og sikkerhed til de mange rohingyaer, som har mistet alt”, siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen.

Over 13 millioner syrere er afhængige af hjælp

Både det syriske folk og rohingyaerne er blevet drevet på flugt af de militære styrker, der skulle forestille beskytte landets interesser, men som i stedet brugte deres magt til at bekrige deres egne folk.

For Jonas Nøddekær, der er international chef i Folkekirkens Nødhjælp, er Danidas støtte afgørende for det humanitære arbejde i verdens brændpunkter:

”Vi vil fortsætte med at kæmpe for, at de flygtningefamilier, der vælger at vende hjem til Syrien, ikke risikerer at miste livet på grund af krigens affald. Sikkerhed er udgangspunktet for, at syrerne kan give deres krigsramte børn en ny start på livet. I Bangladesh skal vi fortsat sikre, at rohingyaerne får adgang til de fornødenheder, der hjælper dem med at overleve, indtil den dag hvor de kan vende sikkert hjem igen”, siger Jonas Nøddekær.

Borgerkrigen i Syrien brød ud i 2011, og i dag er flere end 13 millioner mennesker afhængige af nødhjælp. Fordrivelserne af rohingyaerne eskalerede i august 2017, hvor Myanmars militær stormede flere byer i den vestligste del af Myanmar. I dag bor der op imod en million rohingyaer i verdens største flygtningelejr i Bangladesh.