Udviklingsbistanden fra 28 OECD-lande udgjorde i alt 131,6 milliarder dollars sidste år, svarende til 860 milliarder kroner.
Af dem blev de 12 milliarder dollars (78 milliarder kroner) brugt på flygtninge, der ankommer til medlemslandene.
Den humanitære hjælp steg ligeledes med 11 procent sammenlignet med 2014 og var sidste år oppe på 13,6 milliarder dollars (89 milliarder kroner).
Selv hvis man ikke medregner de penge, der er brugt på flygtninge, ville udviklingsbistanden samlet set i de 28 lande være steget med 1,7 procent, skriver OECD i sin opgørelse.
Udgifter til flygtninge
Danmark med i top
Udviklingsorganisationen IBIS påpeger, at OECD-opgørelsen ikke afslører, at en stor del af den samlede danske udviklingsbistand i 2015 gik til modtagelse af flygtninge. Ifølge IBIS er det 19,6 procent af den samlede bistand, mens det i 2014 var 8,5 procent.
De store besparelser, som Venstre-regeringen gennemførte sidste år, fremgår ikke af OECD-opgørelsen, siger Morten Emil Hansen, seniorrådgiver i IBIS, ifølge flere medier til Ritzau.
”Danmarks reelle udviklingsbistand for 2015 ender på 0,73 af bruttonationalindkomsten (BNI), og det placerer derfor Danmark på en femteplads efter Sverige, Norge, Luxembourg og Holland,” siger Morten Emil Hansen.
Sammenlign OECD-tallene for de enkelte lande her