Per Rasmussen er pr. 1. september 2011 ansat som international konsulent i Økologisk Landsforenings U-landssekretariat i domicilet på Silkeborgvej i Århus-bydelen Åbyhøj.
Det sker for at styrke netværks- og projekt-samarbejdet med økologiske organisa-tioner i udviklingslande. Foreningen har særligt fokus på Uganda, Kenya og Tanzania i Østafrika, hvor Farmer Family Learning Groups-metoden er udviklet.
Den 52-årige agronom med speciale i økologisk jordbrug bliver desuden koordinator for Agro-Økologisk Netværk for danske NGOere, der er involveret i landbrugsudvikling.
Per Rasmussen har mere end 10 års erfaring fra internationale udviklingsprojekter og netværksopbygning i bl.a. Uganda, Kenya, Tanzania, Cambodia og Vietnam.
Han har tidligere været ansat i Landbrugsraadet, på Københavns Universitet/LIFE (førhen Landbohøjskolen) og udsendt med NGOen ADDA. Privat bor han i Lejre kommune på Sjælland.
Stillingen er nyoprettet ligesom Økologisk Landsforenings U-lands-sekretariat; ja, der har i det hele taget ikke før været ansatte med en u-landsprofil i foreningen, som har rødder 30 år tilbage. Baggrunden for den aktuelle ekspansion er et meget aktivt u-landsudvalg af frivillige.
Per Rasmussen, der også har en master i Human Ressource Development, siger om sit nye job:
– Mange u-lande har stort potentiale for at udvikle økologisk landbrug både for at sikre en bæredygtig og næringsrig fødevareproduktion på de små landbrug og med henblik på salg nationalt såvel som til eksport.
– I Uganda er der f.eks. ca. 200.000 medlemmer af den nationale økologiske organisation NOGAMU. Mange af dem har oplevet, at deres landbrugsproduktion er vokset, når de benytter økologiske dyrkningsmetoder og samtidig er udbyttet mere stabilt. Oveni er deres levevilkår forbedret på grund af øget adgang til markeder.
– Økologisk Landsforening ønsker at støtte økologiske partner-organisationer i at indfri potentialet og medvirke til at højne levefoden for det flertal af familier, der lever af jordbrug i u-landene.