Mange undersøgelser har advaret om, at verdens skove bliver hugget ned i rekordtempo.
Men det betyder ikke nødvendigvis, at der er færre træer på kloden. Ny forskning viser, at skovdækket i verden faktisk er steget siden 1982.
Det fremgår af en undersøgelse af forskere på University of Maryland publiceret i det videnskabelige tidsskrift Nature.
Ifølge det britiske medie The Independent skulle det værste den største undersøgelse af ændringer i landskaber på et globalt niveau nogensinde.
Undersøgelsen konkluderer, at skov nu dækker 7% mere af Jordens overflade end i 1982. I alt er der i dag tale om et totalt skovdække på 2,24 millioner kvadratkilometer.
Reduceret i troperne
Det kan måske lyde som en god nyhed, men her skal man ikke som naturbegejstret være for hurtig til at fejre konklusionerne.
Der er nemlig tale om, at skovene er reduceret i troperne, mens der er kommet mere til i egne, hvor klimaet tidligere sandsynligvis har været for koldt til trævækst.
Det sker op af bjerge eller i arktiske egne, hvor temperaturen er blevet lunere. Disse skove bidrager imidlertid ikke med at øge den naturlige mangfoldighed eller lagre kulstof i samme grad som de “gamle” skove.
Menneskelige handlinger er årsagen til 60% af ændringer i det globale landdække, mens størstedelen af de resterende 40% skyldes indirekte konsekvenser af menneskehedens gøren og laden, ifølge studiet.