Plads til boligsocial konsulent i Danmissions bestyrelse 

Forfatter billede

Der har siddet mange forskellige mennesker i den folkekirkelige organisations bestyrelse de seneste knap 200 år. Men Louise Buch Viftrup må være den første boligsociale konsulent. På Danmissions repræsentantskabsmøde i weekenden 2.-3. september blev hun valgt ind i bestyrelsen. 

Louise Buch Viftrup er uddannet cand.theol. og har desuden en diplomuddannelse i ledelse. Hun bor i Aarhus og er altså ansat som såkaldt boligsocial konsulent i BL – Danmarks Almene Boliger. 

Siden 1999 og indtil 2015 har hun været aktiv i IKON – en arbejdsgren i Danmission, der arbejder nysgerrigt, kritisk og engageret med religionsdialog.

Her sad hun i årenes løb som formand, næstformand og projektkoordinator. I en periode var hun også tovholder og deltidsansat på samarbejdsprojekter mellem bl.a. Danmission, IKON og organisationens libanesiske partnere. I samme periode sad hun som generalsekretær i Økumenisk Ungdom. 

I bestyrelsen vil Louise Buch Viftrup arbejde for, at samspillet mellem den frivillige og professionelle del af Danmission bliver endnu bedre. 

”Der skal være en sammenhæng mellem dialogaktiviteter blandt unge i Danmark til de faglige samtaler i Hellerup og indsatserne ude i verden”, siger hun. 

Udsendt med Vestens Unge 

I 2004 var Louise Buch Viftrup udsendt med projektet Vestens Unge til Indien. I tillæg til hendes engagement i IKON har opholdet i Indien skærpet hendes interesse for religionsdialogen. 

”Jeg vil arbejde for, at dialog fortsat er en vigtig del af arbejdet både hjemme og ude, og jeg vil arbejde for, at Danmission forbliver et spændende og udviklende sted at være både frivillig og ansat”. 

39-årige Louise Buch Viftrup blev opstillet til bestyrelsen af Grethe Dragsbæk, Iver Viftrup, Sophie Nordentoft og Per Christensen fra Aalborg Stift, Sune Hjertmann Frederiksen og Inge Marie Andersen fra Viborg Stift, Lars Mandrup fra Aarhus Stift og Nanna Katrine Fafner fra Pakistankredsen 

Bestyrelsen før og efter 

De to kandidater, der, udover Louise Buch Viftrup blev valgt til bestyrelsen, har ligeledes begge været ude at opleve verden. 

Mens Andreas Gammelgaard Lauritsen som blot 18-årig rejste ud som årsvolontør for Danmission til Bukoba i Tanzania, var den i dag 52-årige Henning Kristensen volontør for Danmission i Junior Ministri i Arcot Lutheran Church i Indien. 

Ud af bestyrelsens træder den tidligere næstformand, sognepræst i Valby Sogn Hanne Lise Rosenberg, cand.pæd. i dansk Ellen Skov Birk samt musik- og kommunikationskonsulent Johannas Konstantin Neergaard. 

Formand for bestyrelsen er fortsat biskop i Roskilde Stift Peter Fischer-Møller.

Efterskoleforstander sidder nu i med

Henning Kristensen.


Foto: Danmission
Slagterens søn fra Skive. Sådan indleder den 52-årige efterskoleforstander, Henning Kristensen, sit CV, til hvilket han nu kan føje bestyrelsesmedlem. 

Sønnen er i dag voksen og hedder Henning Kristensen, er lærer med diplomuddannelse i ledelse og forstander på Blåkilde Efterskole. Sammen med sin hustru, sognepræst Torill Nina Puntervold Kristensen, bor han i Blåkilde ved Tarm og er far til fire. 

”Hånden på hjertet – jeg har ikke dyb indsigt i alle grene af Danmissions arbejde. Men jeg ved noget om unge og dannelse. Jeg ved, hvad det gør ved unge, når de rejser med Danmission. Det er i mødet med alt det, der ikke ligner dem selv, at de stiller sig selv de store spørgsmål i livet: Hvem er jeg? og hvad er meningen med livet?” siger Henning Kristensen. 

Danmission og efterskolerne 

Den nyvalgte fra Skive lader til at have belæg for sine påstande.

Selv har han været frivillig i flygtningelejren i Traiskirchen i Østrig, sygemedhjælper i Oslo, elev på Haslev udvidede Højskole og volontør for Danmission i Indien, hvortil han siden er rejst med efterskolelever igennem syv år.

Hertil kommer hans frivillige engagement i KFUM og KFUK. 

Om sit fremtidige bestyrelsesvirke siger han: 

”Jeg vil arbejde for, at Danmission bliver en endnu bedre samarbejdspartner for de kirkelige ungdomsorganisationer og for de folkekirkelige efterskoler – det er for unge et afgørende skridt på vejen til et livslangt engagement i mission, diakoni og dialog. Der er ikke noget i vort formål, som ikke er værd at yde en indsats for”. 

Henning Kristensen blev opstillet af Grethe Dragsbæk, Marianne Bentsen og Per Christensen fra Aalborg Stift, Kaj Vestergaard, Janne Garder og Ole Nørgaard fra Viborg Stift, Karen Ellekjær Kallestrup, Bente Kjær Jensen, Margit Hansen, Grete Kjeldsen og Mogens Thams fra Ribe Stift og Arne Mølgaard på vegne af Stiftsbestyrelsen i Haderslev Stift. 

Ung kommende læge er også ny 

Andreas Gammelgaard Lauritsen.


Foto: Danmission
26 år og snart færdiguddannet læge. Formand for FDF og KFUM og KFUK’s internationale projekt med Danmission ”Minglabar Myanmar” og nu også bestyrelsesmedlem.

Andreas Gammelgaard Lauritsen er vokset op med Danmission. Som barn rejste han på skitur og tog på sommerlejr med missionsorganisationens mangfoldige netværk og i 2011 deltog han med unge fra Mellemøsten og Tanzania i en Danmission-arrangeret work- and studycamp i Libanon under overskriften ”Dialog og Konfliktløsning”. 

”Siden har jeg været meget optaget af dialog i forskellige sammenhænge, og jeg glæder mig til at arbejde for endnu mere dialog i projekterne”, siger Andreas Gammelgaard Lauritsen. 

Ung ja. Men mindre vigtigt 

Andreas Gammelgaard Lauritsen vil imidlertid nødig have, at der bliver lagt vægt på hans unge alder i hans fremtidige virke som bestyrelsesmedlem. 

”Jeg håber ikke, at jeg er blevet valgt, fordi jeg er ung. Men fordi, jeg har noget at bidrage med – noget, der er uafhængigt af min alder”, siger han. 

Gennem sit engagement i FDF har Andreas Gammelgaard Lauritsen beskæftiget sig indgående med, hvordan frivillige inddrages i projektarbejde, engagerer sig og får ejerskab. 

”Jeg vil gerne arbejde for, at en større del af netværket inddrages og får mulighed for at tage ejerskab i projekter både hjemme og ude”. 

Andreas Gammelgaard Lauritsen blev opstillet af Marianne Bentsen fra Aalborg Stift, Ole Nørgaard fra Viborg Stift, Ellen Skov Birk, Anne Sofie Holm, Anne-Dorthe Bugge, Torben Tramm, Niels Uldall-Jessen, Lise Legarth, Lars Mandrup, Lars Thode Nielsen, Ruth Stenhøj og Johnny Rønved fra Aarhus Stift og Arne Mølgaard på vegne af Stiftsbestyrelsen i Haderslev Stift.