Professor til Novo Nordisk Fonden

Flemming Konradsen til Novo Nordisk Fonden.
Foto: Simon Skipper
Kirsten Larsen

11. januar 2022

Professor Flemming Konradsen er blevet ansat i en nyoprettet stilling som Scientific Director of Global Health, og er allerede begyndt på sin nye arbejdsplads. 

“Jeg forventer at skulle understøtte globaliseringen af fondens arbejde. Der er blandt andet store ambitioner om at styrke samarbejdet med lokale uddannelses- og forskningsinstitutioner. Det bliver fantastisk at kunne bidrage til det,” fortæller Flemming Konradsen.

Han har arbejdet med global sundhed i over 25 år og har stået for adskillige forskningsprojekter og programmer, som har haft til formål at opbygge kapaciteten i Asien og Afrika. Og har herudover erfaring med at arbejde for internationale forskningsorganisationer, FN, ngo’er, nationale sygdomsbekæmpelsesprogrammer og universiteter. Flemming Konradsen fortsætter på Københavns Universitet i 40 procent af tiden for med egne ord at holde sig helt skarp på udviklingen inden for sine forskningsområder.

“Forhåbentligt kommer jeg til at bidrage til endnu mere brobygning mellem forskningen og programudviklingen i Danmark og i lav- og mellemindkomstlandene,” siger han.

Novo Nordisk Fonden, som ejer Novo Nordisk A/S og Novozymes A/S, uddeler ifølge fondens hjemmeside omkring fem milliarder kroner om året til almennyttige formål – hidtil især i Danmark og Norden. Visionen er, at forbedre menneskers liv gennem bedre sundhed, uddannelse og udvikling af et vidensbaseret, bæredygtigt samfund.

Det er en vision, Flemming Konradsen, ser frem til at arbejde for. Og Novo Nordisk Fondens Senior Vice President, Hanna Line Jakobsen, udtrykker også stor tilfredshed i en pressemeddelse fra fonden.

”Jeg er meget glad for, at Flemming Konradsen har sagt ja til stillingen som Scientific Director of Global Health. Flemming Konradsen vil yderligere styrke Novo Nordisk Fondens indsats inden for global sundhed med sin ekspertise og store erfaring og bidrage til, at fonden fremover i endnu højere grad træffer forskningsbaserede bevillingsbeslutninger af høj kvalitet,” siger hun.