Radikal Ungdom giver 1 procent af sine indtægter til Mellemfolkeligt Samvirke

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

Radikal Ungdom (RU) har besluttet at donere 1 procent af sine årsindtægter til Mellemfolkeligt Samvirke (MS)

– Det er ikke hver dag, et nyt medlem medbringer en check på 10.000 kr., men vi er glade og taknemmelige for beløbet, der vil blive anvendt til uddannelse af unge i Sudan gennem en af vore lokale partnerorganisationer.

Med disse ord kvitterede den afgående MS-formand, Bent Nicolajsen, på foreningens repræsentantskabsmøde for det usædvanlige initiativ, som RU har taget i forbindelse med, at foreningen har meldt sig ind i MS som kollektivt medlem, fremgår det af en pressemeddelelse lørdag fra Mellemfolkeligt Samvirke.

Zenia Stampe, formand for RU, fortæller, at beslutningen blev taget på baggrund af et forslag fra foreningens internationale udvalg om at støtte humanitært udviklingsarbejde. Forslaget blev uden videre diskussion vedtaget på RUs landsmøde i efteråret 2003.

– Vi arbejder ud fra en global vision, og det er derfor naturligt for os at bakke op om udviklingsarbejdet. Også fordi vi opfatter os som græsrodsorganisation, der aktivt skal handle og engagere os i projekter frem for udelukkende at fungere som en traditionel partiorganisation, siger Zenia Stampe og fortsætter:

– Vi har meldt os ind i MS, fordi vi har en global bevidsthed. Vi vil i første omgang bruge vores medlemskab til at opnå større indsigt i forholdene i udviklingslandene og udviklingsarbejdet. Vores kontante bidrag er en manifestation af, at civilsamfundet efter vores opfattelse også har ansvar for udviklingen.

– Det går ikke at overlade alt til staten – da slet ikke i øjeblikket! Så vores bidrag skal ikke ses som en opfordring til regeringen om at skære yderligere på udviklingsbistanden.

Yderligere oplysninger: Zenia Stampe, telefon 25 88 38 38, eller Bent Nicolajsen, telefon 51 35 99 93.