Regional aftale om at bekæmpe menneskehandel

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

Hvert år bliver der på verdensplan købt eller solgt 1,2 millioner børn. En tredjedel af al handel med kvinder og børn foregår i og fra Østasien. Nu er der for første gang indgået en aftale mellem Kina, Cambodja, Thailand, Laos, Vietnam og Burma om at bekæmpe den omfattende handel med mennesker, skriver UNICEF Danmark i en pressemeddelelse.

UNICEF glæder sig over aftalen, der forpligter landene til at koordinere deres indsats mod menneskehandel, retsforfølge bagmænd og hjælpe ofrene.

– UNICEF hilser det velkomment, at landene har forpligtet sig til at samarbejde om en handlingsplan, der skal gøre noget ved årsagerne til menneskehandel i regionen, herunder økonomisk ulighed, mangel på uddannelsesmuligheder, kønsdiskrimination og opbrud i den traditionelle familiestruktur, siger Carol Long, UNICEFs repræsentant i Burma.

Ofrene for menneskehandel bruges ofte til prostitution, tvangsægteskaber, tvangsarbejde og som tjenestefolk.

Børn er specielt udsatte, når det gælder seksuel udnyttelse. Undersøgelser viser, at en tredjedel af de prostituerede i de 6 østasiatiske lande er mellem 12 og 17 år. De fleste ofre for kommerciel seksuel udnyttelse er kvinder og piger.

UNICEF samarbejder med en lang række partnere i regionen for at støtte initiativer, der bekæmper menneskehandel og beskytter børn. FN-organisationen støtter ofrene med psykosocial hjælp, støtter præventive initiativer i lokalsamfundene, fremmer uddannelsesmuligheder og arbejder for at fremme den lovmæssige beskyttelse.

Kilde: www.unicef.dk