Ulla Collins fra Østerbro i København rejser torsdag til Burma, hvor hun det næste år vil være tilknyttet 2 projekter, som Læger uden Grænser (MSF) står i spidsen for.
Den 63-årige bioanalytiker skal arbejde på klinikker i henholdsvis Dawei og Loikaw, som tilbyder befolkningen behandling for tuberkulose, malaria og hiv/aids.
På de tilknyttede laboratorier skal Ulla Collins rådgive og vejlede 18 lokalt ansatte kolleger. Hun vil desuden være ansvarlig for at overvåge kvaliteten af arbejdet på de 2 laboratorier.
Det er en af Læger uden Grænsers meget erfarne udsendinge, der tager af sted på sin syvende opgave. Ulla Collins begyndte sin karriere i organisationen i 2004, hvor hun blev tilknyttet et projekt i Burma. Siden har hun arbejdet på Haiti, i Zambia, i Uganda og i 2 omgange i Liberia.
– Det bliver spændende at komme tilbage til Burma, hvor jeg skal arbejde sammen med nogle af mine tidligere kolleger, siger Ulla Collins.
Hvad der får hende til igen og igen at rejse ud for at arbejde i fattige og fjerne lande, er hun ikke i tvivl om:
– Det er fagligt meget mere udfordrende end at arbejde herhjemme, og så giver det en stor tilfredsstillelse, at gøre noget for andre, fortæller Ulla Collins, der i Danmark senest har arbejdet på Rigshospitalet i København.
Den burmesiske befolknings lidelser er på Læger uden Grænsers liste over de 10 mest oversete kriser. Ifølge et skøn fra FN får kun omkring 10.000 af landets omkring 360.000 hiv-smittede livsforlængende antiretroviral medicin.
MSF har 8.000 hiv-patienter i behandling og har arbejdet i Burma siden 1983.