Run på åben online-kursus i global sundhed i København

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

Over 21.000 studerende har meldt sig til Københavns Universitets første Massive Open Online Course (MOOC), der går på nettet i denne uge, skriver den store læreanstalt i en pressemeddelelse mandag.

Kurset “An Introduction to Global Health” har med videoforelæsninger af over 20 professorer og andre undervisere tiltrukket studerende til fra hele verden, fordelt på 25 procent fra henholdsvis Nordamerika, Europa og Asien og resten fra alle andre egne af verden.

“An Introduction to Global Health” giver som de øvrige otte MOOCs fra Københavns Universitet, folk fra alle samfundslag mulighed for at komme med på uddannelsestoget og få kontakt til et globalt netværk af medstuderende og kvalificerede undervisere.

Blandt dem personer, der ikke før har haft en jordisk chance for at komme i nærheden af viden og uddannelse på højt niveau.

Udover video-præsentationer indgår pensum, opgaver og diskussion som en del af arbejdet for de mange deltagere.

“An Introduction to Global Health” kører over otte uger og bliver afviklet fra platformen www.coursera.org

I løbet af efteråret og vinteren kommer tre nye kurser til om henholdsvis Søren Kierkegaard, ny nordisk mad og forfatningskampe i den muslimske verden.

Coursera – den samarbejdspartner KU har valgt – er en af flere udbyderne af MOOCs, som i løbet af 2012 og 13 har udviklet sig og skabt det, der I flere medier, bl.a. The Economist og New York Times, går under betegnelsen ”en revolution inden for universitetsuddannelserne”.

Alene Coursera har rundet 4,2 millioner tilmeldte studerende på det halvandet år, der er gået siden opstart.

Yderligere information:
Kursusforside – https://class.coursera.org/globalhealthintro – hvor man gratis kan melde sig til kurset.
Facebookside: https://www.facebook.com/globalhealthmooc – hvor det er muligt at komme i kontakt med nogle af de studerende, bl.a. fra Libanon, Indien, USA, Holland, Ghana og Hong Kong.
YouTube playliste:
http://www.youtube.com/watch?v=VqHPK3evepE&list=PLRVUNyhboQmBR-0ldoB3QjDg-DiEWcb9R – hvor de studerende kommer med bud på, hvad de mener er de største globale sundhedsudfordringer

Flere oplysninger hos:
Kursusansvarlig: Flemming Konradsen, Professor,
Institut for International Sundhed, Immunologi og Mikrobiologi
Københavns Universitet, mobil: 60 10 16 61