Se filmatiseret DIIS-forskning på CPH:DOX

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

Ny film om trafficking er opstået i samspillet mellem forskning og dokumentarisme. Du kan se filmen på CPH:DOX.

Det er forsøget værd at prøve at undslippe fattigdom, men mange ender desværre i kløerne på menneskesmuglere. Blandt dem er de mere end 2000 fremmede sexarbejdere, der kommer til Danmark.

I 2008 introducerede Københavns Politi en specialenhed, der skulle bekæmpe menneskesmugling, men det er nemmere sagt end gjort. “Trafficking” følger efterforskerne Anne og Trine, der med hjælp af elektronisk overvågning og andet detektivarbejde prøver at finde vidner og bevisførelse, der kan fælde prostitutionens bagmænd. Desværre arbejder politiet i en virkelighed, der er dikteret af politik, hvor kvinderne får meget lidt igen for deres vidneudsagn.

Filmen er et sjældent indblik i en ellers utilgængelig og kompleks verden af illegal migration, love, fattigdom, voodoo, prostitution og globalisering. En verden hvori de bedste intentioner i kampen mod ‘trafficking’ af kvinder konstant bliver udfordret.

Filmen er instrueret af Judith Lansade og socialantropolog Sine Plambech. Den er nomineret til Danish Dox Awards og Politikens Publikumspris.
 
SE FILMEN
DR1 – onsdag d. 10. november kl 20.00
Copenhagen International Documentary Film Festival, CPH:DOX
Søndag d. 7. november kl 18.00, Cinemateket (Premiere og debat)
Mandag d. 8. november kl 21.15, Vester Vov Vov