Senatet forbyder outsourcing

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

I endnu et eksempel på, hvor varm en kartoffel outsourcing af jobs og serviceydelser til Den 3. Verden er blevet, vedtog USAs senat i torsdags en lov, der forbyder private virksomheder at outsource opgaver udført for den offentlige sektor til udlandet, skriver Berlingske Tidende.

Kongressens andet kammer, Repræsentanternes Hus, arbejder på et lignende forslag, der dermed let kan ende med at blive en realitet.

Til manges overraskelse har beskyttelsen af amerikanske jobs og udflytningen af nu også veluddannedes arbejdspladser til lande som Indien og Kina udviklet sig til at blive et af de hedeste emner i amerikansk politik.

Flere delstater har allerede vedtaget love, der ligner Senatets, og i kampen om demokraternes nominering af præsidentkandidat overgik kandidaterne hinanden i protektionistisk retorik, anfører Berlingskes Esben Kjær.

Amerikanske erhvervsfolk mener, at politikernes logik om, at ét eksporteret job er lig med ét tabt job, er forenklet. Tværtimod er eksporten af rutineopgaver til lavtlønslande en forudsætning for at frigøre ressourcer til at udvikle nye forretningsområder.