Skal vi anerkende Palæstina? Politikere fra S og V: Nej, ikke nu

Forfatter billede

Danmark vil sammen med Sverige, Frankrig og Stor-britannien få en direkte appel fra Det Palæstinensiske Selvstyre om snarest at anerkende en palæstinensisk stat inden for grænserne af 1967, skriver den israelske avis, Jerusalem Post, ifølge Berlingske Søndag.

Henvendelsen vil med sikkerhed fremskynde debatten om dansk anerkendelse af en palæstinensisk statsdannelse, men hverken Socialdemokraterne eller Venstre er indstillet på et ja nu og her.

Begge partiers udenrigsordførere siger til Berlingske, at man bør se tiden an og at der eksisterer store uafklarede spørgsmål. Ikke mindst den konkrete grænsedragning, idet der er opstået flere større byer siden krigen for 43 år siden og Israels besættelse af Jordan-flodens vestbred og Gaza-striben. Især Gazas stilling skal afklares.

Palæstinenserne har tidligere tilkendegivet, anfører Berlingske, at selvstyret til august 2011 vil udråbe en selvstændig palæstinensisk stat, hvilket vil udløse en diskussion herhjemme om anerkendelsen, før Folketinget går på sommerferie.

Dansk Folkeparti er lodret imod at anerkende en palæstinensisk stat, da det vil betyde, at Jerusalem kommer under palæsti-nensisk kontrol.

Flere sydameri-kanske lande har i år anerkendt Palæstina som en selvstændig nation.