Seks seje piger er blevet udvalgt til at tage med til Malta som Wildlife Reporters. Pigerne skal reportere hjem til Danmark om de trusler, som naturen, og havet især, står over for i Middelhavet, skriver WWF i en pressemeddelelse fredag.
Alma Leonora Hjorth (12) og Mathilde Eggert (13) fra Østerbro, Cecilie Kjær (14) og Anna Bang Haaning (14) fra Skanderborg og Emma Viskum S. Larsen (15) og Thilde Sif Bai Larsen (14) fra Svendborg har alle deltaget i WWF Verdensnaturfondens skolekampagne og vundet de seks pladser på en naturekspedition til Malta i sidste uge af juni i år.
Som Wildlife Reporters skal pigerne hjælpe med at sprede budskabet om, hvordan vi i Danmark kan være med til at hjælpe de truede fiskebestande i Middelhavet, der er ved at forsvinde. De unge teenagere skal bl.a. se på, hvordan fiske- og turismeindustrien kan indrettes, så de ikke skader verdenshavene og dyrene i havet.
Bifangst, turisme og overfiskeri
De unge Wildlife Reporters skal sammen med WWF Verdensnaturfonden helt tæt på den virkelige verden og se, hvordan fiskeriet og fiskeriopdrættet foregår på Malta.
Samtidig skal gruppen høre mere om, hvilke alternative fangstmetoder, man kan bruge for at undgå store mængder af bifangst og ødelagt havbund, som bl.a. skader bestandene af hajer og havskildpadder. Skolekampagnen, som pigerne har deltaget i, har bl.a. sat fokus på det store overfiskeri af blåfinnede tun og sværdfisk, der lige nu er ved at tømme havene for netop disse fisk.
Og lige netop den blåfinnede tun og sværdfisken er to af de hyppigt fangede fisk på Malta. Som Wildlife Reporters skal pigerne derfor både interviewe med lokale fiskere, turismechefer og restauratører for at sat fokus på, hvordan vi kan skabe en bedre fremtid for både fiskene i havet og lokallivet på Malta.
Fakta om ekspeditionen til Malta
– Ligger den 22.-29. juni 2013.
– Sætter fokus på bifangst, overfiskeri og turisme i Middelhavet.
– De seks Wildlife Reporters skal opleve og deltage i naturbevarende projekter.
– Samtidig skal de være med til at fortælle historien om, hvordan vi i Danmark kan hjælpe naturen i Middelhavet gennem simple handlinger i vores hverdag.