Sydsudan kalder igen

Forfatter billede

Ronald van Beest er rejst ud med Læger uden Grænser (MSF) for anden gang.

© Maria Dohn/MSF

Destinationen er igen Sydsudan, men denne gang går rejsen til byen Gogrial, som bliver hans hjem i 6 måneder. Her skal den 51-årige styrmand arbejde som logistiker på Læger uden Grænsers projekt.

Under sin første udsendelse i fjor til byen Pibor besøgte Ronald van Beest også projektet i Gogrial i to uger, og han kender derfor projektet i forvejen.

– Det var en stor oplevelse at være i Sydsudan. Jeg tager af sted igen på grund af den personlige oplevelse og så selvfølgelig fordi, at man er med til at hjælpe nogle mennesker, siger Ronald van Beest.

Som logistiker får Ronald van Beest ansvar for, at hospitalet i Gogrial fungerer, som det skal og at sikre at alt fra drikkevand til affalds-håndtering virker. Han kommer til at fungere som supervisor for en mindre gruppe nationalt ansatte, som hjælper med at holde projektet kørende.

Projektet i Gogrial har 30 senge, en ambulant afdeling og en fødeafdeling med plads til 10 kvinder. Derudover tilbyder MSF akutte kirurgiske operationer og har en døgnbemandet ambulance.

Underernæring er udbredt i Sydsudan, og hospitalet har både en ambulant afdeling og en sengeafdeling til akut underernærede børn med medicinske komplikationer. I øjeblikket arbejder den danske sygeplejerske Kirsten Rasmussen og den danske læge Dorthe Vestergård Andersen på hospitalet.

Ronald van Beest arbejder til daglig som styrmand på et tankskib, der sejler i ’fri fart’ med skiftende destinationer fra Afrika til Svalbard. Han har en fortid som officer i søværnet og har sejlet med unge mennesker med sociale problemer.

Han er vokset op i Glostrup og bor i dag i Fårevejle i Odsherred.

Læger uden Grænser har arbejdet i Sydsudan siden 1979.