Sygeplejerske til Darfur for Læger uden Grænser

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

Torsdag rejste sygeplejerske Jens Windahl Pedersen til Darfur-regionen i Sudan, hvor han de næste 6 måneder skal arbejde for Læger uden Grænser (MSF) i byen Serif Umra, der ligger i det nordlige Darfur.

Her skal Jens Windahl Pedersen være ansvarlig for sygeplejearbejdet og være med til at sikre et velfungerende sundhedscenter i Serif Umra, der har ca. 60.000 indbyggere. Han skal bl.a. instruere lokalt ansatte i ernæringscenteret, patientmodtagelsen og på apoteket.

Windahl Pedersen rejser til et område, hvor det for MSF i nogle måneder i 2006 ikke var muligt at arbejde med et fuldt hold på grund af sikkerhedssituationen. Men i stort set hele 2007 har MSF arbejdet i Serif Umra.

– Jeg har det faktisk rigtigt fint med sikkerheden, der hvor jeg skal hen i Darfur. Jeg har stor tiltro til MSFs erfaring med sikkerhed og er tryg ved at tage af sted. Det er en drøm for mig at komme i felten og udføre et stykke arbejde, som jeg synes er påkrævet og nødvendigt, siger Jens Windahl Pedersen.

Det er 26-årige Jens Windahl Pedersens første udstationering for MSF. Han har det seneste halvandet år arbejdet som vikar på Bispebjerg Skadestue og Akut Modtagelse Bispebjerg og på Glostrup Skadestue.

Jens Windahl Pedersen er vokset op i Nyråd ved Vordingborg, hvor hans forældre stadig bor. MSF har arbejdet i Sudan siden 1979.