Syrien: Væbnede oppositionsstyrker er svære at knække

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

Weekendens optøjer i Syrien, hvor oppositionsstyrker angreb en regeringsbygning, tyder på, at krisen eksalerer.

Det skriver Dagbladet Information.

Ingen kom noget til ved angrebet tidligt lørdag, men budskabet var klart: Væbnede oppositionsstyrker kan nu operere overalt.

Præsident Bashar al-Assad udelukkede ligeledes lørdag regionale forsøg på mægling mellem hans regime og oppositionen. I et tv-interview til The Sunday Times erklærede han:

– Syrien bøjer sig ikke for pression og vil fortsat modstå pres udefra, ligesom vi fortsat vil nedkæmpe bevæbnede bander og hindre indsmugling af våben.

Al-Assad spåede, at “krisen vil vil fortsætte i nogen tid” frem til det valg, han har udskrevet til februar, og han gentog ifølge Information sin forsikring om, at en militær intervention mod hans styre “vil få følger i hele regionen”.

Noget tyder på, at alle parter forbereder sig. Det irakiske nyhedsbureau al-Sumaria rapporterede lørdag, at enheder fra Mahdi-militsen under kommando af den anti-amerikanske shiapræst og politiker Moqtadar al-Sadr, hvis parti har sæde i Iraks parlament, i den forløbne uge krydsede grænsen til Syrien for at bistå Assad-regimet i nedkæmpelsen af oppositionsmodstand i Anbar-provinsen.