Tema om frivillighed (43): Tak for diskussionen

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Laurits Holdt

12. september 2013

Udgangspunktet for temaet var bevidst meget bredt og det må siges, at vi er nået vidt omkring.

Et stort tema har været de frivilliges indflydelse i de danske solidaritets- og udviklingsorganisationer.

Flere debattører mener, at de store organisationer er blevet så professionaliserede, centraliserede og bureaukratiske at de frivillige i en eller anden grad står som tilskuere på sidelinjen.

Fra nogle af de store organisationer har det lydt at det snarere handler om, at det i dag er svært at få folk til at engagere sig i organisations-arbejdet.

Et andet tema har været om det giver mening at sende danske frivillige ud for at udføre udviklingsarbejde. Nej, siger nogle. Men flere mindre organsationer er uening og har forklaret, hvordan de gør og hvorfor de mener at det giver mening.

Et tredje tema har været det ikke særligt folkelige begreb ”folkelig forankring”, som de fleste mener er vigtigt. Men hvordan skaber og vedligeholder man folkelig forankring? Det har der været flere bud på.

Vi vil gerne takke debattørerne for deres indlæg. Der har været stor interesse for at deltage – både fra dem, som vi selv inviterede men heldigvis også fra andre.

Også en stor tak til de, der har skrevet kommentarer til indlæg og artikler undervejs.

Læs eller genlæs indlæggene og artiklerne fra temaet her.