Thure Lindhardt er ny ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp

Thure Lindhardt.


Foto: Folkekirkens Nødhjælp
Søren Steensig

28. september 2023

Den 48-årige skuespiller, instruktør og forfatter Thure Lindhardt er nyslået ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp.  

“Mennesker, der gør noget godt for andre mennesker, er gladere mennesker. Det er næstekærlighedens dobbelthed. Jeg gør en god gerning for dig. Og jeg får det godt. Det, synes jeg, er meget stort,” siger Thure Lindhardt om sin nye rolle. 

Herhjemme er han først og fremmest kendt for sine filmroller, blandt andet som modstandsmanden Flammen i filmen Flammen og Citronen – og internationalt i filmatiseringen af Dan Brown-romanen Engle og Dæmoner.

Han instruerede og spillede Jens-Otto Krag i tv-serien Krag og Virkner, og som forfatter er han på vej med en ny bog, hvor han med en filosofisk tankegang vil vende den menneskelige vej mod forsoning og forståelse. 

Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær, Birgitte Qvist-Sørensen, ser frem til samarbejdet med kunstneren med de mange talenter.

”Thures engagement og energi er smittende. Hans indlevelsesevne er helt unik, og jeg ser frem til at opleve ham på verdensscenen til gavn for mennesker i det globale syd,” siger generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen.

Organisationens nye ansigt udadtil er allerede blevet involveret i arbejdet med at sætte fokus på mad og menneskerettigheder i forbindelse med FN’s Internationale Madspildsdag den 29. september, fremgår det af en pressemeddelelse.

”Det kræver ikke den store manuskriptforfatter at se tragedien i, at 800 millioner mennesker mangler mad, samtidig med at vi kasserer en tredjedel af alle de fødevarer, der produceres globalt,” siger Thure Lindhart, der selv handler i Folkekirkens Nødhjælps madspildsbutikker Wefood.