Tidligere folketingsmedlem er ny forperson i VedvarendeEnergi

Kathrine Olldag.


Foto: VedvarendeEnergi
Søren Steensig

4. maj 2023

Klima- og miljøorganisationen VedvarendeEnergi har den 22. april valgt Kathrine Olldag til ny forperson. Hun er til daglig chefkonsulent i Dansk Industris Team Politikudvikling og tidligere folketingsmedlem for Radikale Venstre.

Som politiker har Kathrine Olldag haft flere ordførerskaber, bl.a. indenfor skat, integration, landdistrikter og fødevarer. Men den grønne omstilling har altid været en mærkesag og mangeårig interesse for hende, og derfor er hun spændt på at træde ind i VedvarendeEnergis bestyrelse, fortæller hun: 

”Det er hamrende spændende at arbejde med den grønne omstilling i hverdagen, og det er netop det fokus vi har i VedvarendeEnergi i vores konkrete aktiviteter og projekter. De tæller bl.a. grønne reparationsværksteder, events og formidling om klima på uddannelsesinstitutioner, festivaler og folkemøder. Civilsamfundet har så meget at byde ind med, og det viser vores arbejde i den grad. Jeg glæder mig max til samarbejdet!” 

Grøn omstilling i praksis er i højsædet 

VedvarendeEnergi arbejder særligt med grøn omstilling i praksis. Organisationen fokuserer blandt andet på borgernære løsninger, lokalt engagement og aktivt medborgerskab.

Klima- og miljøorganisationen VedvarendeEnergi arbejder også med den grønne omstilling internationalt. I Kenya, Mozambique og Tanzania samarbejder organisationen med lokale partnere om at skabe bedre forhold for befolkningen, blandt andet gennem en mere retfærdig fordeling af ressourcer.

Kathrine Olldag har i Folketinget været med til at lave aftaler om blandt andet flere vindmøller og elbiler på vejene, udfasning af gas som opvarmningskilde, energireformer og grønne skattereformer. For hende handler den grønne omstilling også om, at vi skal tænke anderledes:

”Den grønne omstilling er noget, vi alle sammen skal hjælpe med. Det handler også om personlige valg. Nu kommer jeg oprindeligt fra Vestjylland, og der er vi jo vant til, at der ikke kommer nogen og hjælper os. Dér gør vi tingene selv. Så jeg er stor tilhænger af den tilgang, hvor man også tænker ’Hvad kan jeg selv gøre for at ændre min hverdag, hvordan kan jeg hjælpe til? Hvordan kan jeg hakke ton af min CO2-udledning?’” 

Olldags tilgang får ros med på vejen fra sekretariatsleder ved VedvarendeEnergi, Bjarke Rambøll: 

”Med organisationens styrkede fokus på at få alle med i den grønne omstilling, er jeg sikker på at Kathrine Olldag er den helt rigtige nye forperson for os. Jeg ser frem til at Kathrine – med hendes store erfaring fra Christiansborg – kan bidrage til at føre organisationen fremad. Og så glæder jeg mig til et stærkt og tæt samarbejde med Kathrine.” 

Kathrine Olldag tiltræder posten som forperson efter Jonathan Ries, som efter ni år i bestyrelsen søger nye udfordringer.