Til Sudan for Læger uden Grænser

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

Olad Umar Abdullahi er rejst med Læger uden Grænser (MSF) til Sudan. Her skal han i de næste 9 måneder stå for administration og logistik på MSFs kontor i hovedstaden Khartoum, hvor han får ansvaret for en bred vifte af opgaver – fra at sikre vandforsyningen til kontoret til at stå for samarbejdet med myndighederne.

Der er 13 udsendte og flere end 200 lokalt ansatte på MSFs kontor i Khartoum, og herfra administreres en stor del af indsatsen i det urohærgede Sudan. En vigtig del af Olad Abdullahis arbejde bliver at samarbejde med de sudanesiske myndigheder om rejsetilladelser til de udsendte medarbejdere og deres transport rundt i landet.

MSF har arbejdet i Sudan siden 1979, og indsatsen i forbindelse med konflikten i Darfur er en af MSFs største.

Olad Abdullahi er 34, uddannet markedsføringsøkonom fra Niels Brock i København og har derudover en bachelorgrad i administration. Han er flygtning fra konflikten i Somalia, og hans år i Afrika har givet ham solid erfaring med organisationsarbejde på kontinentet, bl.a. taler han 6 afrikanske sprog og har arbejdet i en etiopisk nødhjælpsorganisation.

– Administration i Afrika er tit anderledes end i Europa, siger han og forklarer:

– Jeg ved, hvordan det er at arbejde i Afrika med NGOer, nødhjælp og myndigheder og jeg kan godt lide det. Så jeg glæder mig, selv om 9 måneder væk fra Danmark og familien, det bliver lidt hårdt.

– Men det er også vigtigt at gøre noget i sit liv. Jeg har selv været flygtning i lang tid, og jeg vil gerne være med til at hjælpe nogle af alle de andre, slutter han.

Det er første gang Olad Umar Abdullahi er udsendt for Læger uden Grænser.