Ud for MSF til mæslingeepidemi i Etiopien

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

Læger uden Grænser (MSF) har netop indledt en vaccinationskampagne mod mæslinger i Oromyia Regionen i Etiopien.

Nu tager sygeplejerske Anita Arslan af sted for at arbejde som feltkoordinator indtil kampagnen er gennemført. Hun får ansvar for at have kontakt til myndighederne og sikre at kampagnen forløber så glat som muligt.

Mandag rejste logistiker Anders Neergaard Jacobsen også til Etiopien. De skal begge arbejde i landets sydlige del, hvor der er dårlig adgang til kvalificeret lægehjælp og medicin og arbejdet besværliggøres af dårlig infrastruktur.

MSF planlægger at vaccinere 151.200 børn mellem 6 måneder og 15 år i 2 distrikter. I alt skal 12 hold arbejde forskellige steder i de 2 distrikter.

Det er 29-årige Anita Arslans tredje udsendelse for MSF. Hun har tidligere været både i Peru og Etiopien. Hun bor på Amager og arbejder som vikar på Børneonkologisk Afdeling på Rigshospitalet i København.

– Jeg har tidligere arbejdet for Læger uden Grænser i nabodistriktet, så jeg kender godt til området. Jeg har derigennem fået godt indblik i hvilke officielle kanaler,
man skal gå igennem, siger Anita Arslan.

Det er anden gang, at 54-årige Anders Neergaard Jacobsen, der bor i Helsingør, rejser ud for MSF. Han har før været udsendt til Sydsudan i 2006. Han er uddannet tømrer og har siden bl.a. arbejdet med byggeri.

Neergaard Jacobsen har også arbejdet i Malaysia, hvor han har undervist i skovbrug. De seneste år har han været timelærer på Skovskolen i Nødebo i Nordsjælland.

MSF har arbejdet i Etiopien siden 1984.