Ud til ernæringsprojekt i Bangladesh

Forfatter billede

Irene Juul Jensen rejste 30. december til Bangladesh, hvor hun i 9 måneder skal arbejde på Læger uden Grænsers ernæringsprojekt i hovedstaden Dhaka.

© Christian Nørgaard, MSF

Dhaka er verdens hurtigst voksende storby og den tættest befolkede. Ernæringscenteret ligger i slumkvarteret Kamrangir Char, en tidligere losseplads, hvor der nu bor 400.000 mennesker på bare 3 kvadratkilometer.

Området er ekstremt fattigt, og mange små børn får ikke den mad, de har brug for til at vokse. Læger uden Grænser forsyner underernærede børn med terapeutisk mad beriget med vitaminer og mineraler, behandler følgesygdomme og vejleder forældrene i, hvordan de kan tilberede den mad, de har, uden at koge vitaminerne ud.

Irene Juul Jensens opgave bliver at få alt det praktiske til at fungere og sørge for, at den nødvendige mad, medicin og udstyr når frem til projektet med hjælp fra 16 nationalt ansatte.

Det er anden gang, den 28-årige speditør rejser ud med Læger uden Grænser. I foråret og sommeren 2010 arbejdede hun i Malawi på en stor vaccinationskampagne mod mæslinger.

– Det var både hektisk og sjovt. Fuld skrald på i 4 en halv måned, fortæller hun og fortsætter:

– Denne gang skal jeg være ude dobbelt så lang tid, så jeg bliver nødt til at få en hverdag til at fungere for ikke at brænde ud. Det er et lille projekt, så jeg får lov at lave rigtigt meget forskelligt. Den ene dag bygger man et skur, og den næste laver man måske et regnskab eller bokser med toldmyndighederne. Det er rart ikke kun at skulle sidde på et kontor, men også lave noget håndgribeligt.

Irene Juul Jensen er født i Jelling og uddannet speditør i 2007 i transportfirmaet DSV i Billund, hvor hun bor til dagligt.

Læger uden Grænser har arbejdet i Bangladesh siden 1985.