Tusindvis af unge, politikere, meningsdannere, virksomheder og organisationer fylder i september Søndermarken i København, når Ungdommens Folkemøde løber af stablen for første gang.
Ungdommens Folkemøde er en politisk festival inspireret af Folkemødet på Bornholm, men særligt målrettet de unge, hvor de får ordet og mulighed for at dele deres tanker, visioner og drømme for fremtidens samfund med hinanden og landets beslutningstagere.
Samfunds- og drømmelaboratorium for unge
Folkemødet på Bornholm ligger midt i juni og falder sammen med de fleste uddannelsers eksamensperiode. Mange unge er derfor forhindret i at deltage.
Ved at lægge de unges folkemøde den 8.-9. september og samtidig fylde programmet med undervisningsrelevant materiale håber arrangørerne, at mange tusinde unge under uddannelse kan deltage:
”Med Ungdommens Folkemøde vil vi skabe Ungdommens storebæltsfærge, hvor vi giver alle unge muligheden for at møde hinanden og diskutere på tværs af holdninger og sociale baggrunde”, forklarer Olav Hesseldahl.
Han er medstifter af UngdomsBureauet, som står bag Ungdommens Folkemøde.
“Demokratiet bliver konstant udfordret, og med Ungdommens Folkemøde vil vi lave et stort samfundslaboratorium, hvor ingen spørgsmål er dumme og hvor demokratiet finder sin form mellem deltagerne. Med fremtidens borgere vil vi løse nutidens udfordringer, så måske vi endda skaber rammerne for nye løsninger, visioner og drømme”, uddyber Hesseldahl.
Vil du have en stand på Ungdommens Folkemøde?
Ungdomsbureauet forventer, at omkring 15.000 unge vil deltage i festivalen, der byder på arrangementer, events, debatter og workshops fordelt på en hovedscene og en mindre scene, en række workshoptelte og et væld af stande.
På hovedscenen vil unge diskutere aktuelle politiske emner med centrale beslutningstagere og fagfolk, mens diverse organisationer, tænketanke og virksomheder i workshopteltene vil præsentere en samfundsudfordring, som unge herefter har mulighed for at udvikle idéer og løsningsforslag til.
Workshop-formatet har særligt fokus på dialog og læring mellem de unge og de deltagende politikere, organisationer og virksomheder, så alle parter går derfra med nye indsigter og inspiration, hedder det.
I standene rundt om på festivalpladsen i Søndermarken kan man møde en stribe organisationer og politiske partier, som også vil lave deres egne events og initiativer.
Din forening har også mulighed for at få en stand på Ungdommens Folkemøde.
Man kan finde mere information om tilmelding, og se, hvilke organisationer der allerede har meldt deres ankomst på www.ufm16.dk
DUF lancerer koncept for lokale folkemøder
Læs videre på Undomsfolkemødets hjemmeside
Cecilie Meldgaard Goth er medarbejder i DUF.