Unge boksere fra Palæstina og Danmark på træningslejr i Vollsmose

dhip
Forfatter billede

Fredag den 23. marts ankommer fire boksere og en træner fra den palæstinensiske bokseklub El Barrio til Danmark, hvor de skal besøge boksere fra Vollsmose Boxing.

Det 10 dage lange besøg i Danmark er en del af et udvekslingsprojekt faciliteret af Det Danske Hus i Palæstina.

I august 2017 var fynboerne på besøg i Palæstina – nu bliver rollerne byttet om.

Første stop på danmarksturen er Hvidovre, hvor den 24. udgave af Hvidovre Box Cup finder sted d. 23.-25. marts 2018. Begge klubber skal deltage i den internationale bokseturnering, og det er første gang, at palæstinensiske boksere deltager.

”Vi håber på, at fremtidens palæstinensiske boksere får mulighed for at placere sig internationalt ved deltagelsen i Hvidovre Box Cup 2018,” siger El-Barrios stifter og cheftræner Nader Jayousi i en pressemeddelelse fra Det Danske Hus i Palæstina.

Efter deltagelsen i Hvidovre Box Cup tager bokserne videre til Odense for at træne sammen i Vollsmose.

En af de deltagende boksere fra El-Barrio er 13-årige Zeena Madi. Det er første gang, Zeena Madi skal til Danmark, og hun ser frem til turen og til at skulle bokse i Hvidovre.

”Hvis jeg vinder turneringen i Danmark, håber jeg, at det kan være med til at vise palæstinensiske piger og kvinder, at de kan gøre alt det, de drømmer om,” siger Zeena Madi.

Svært at få international kamperfaring

Træner hos Vollsmose Boxing og tre gange dansk mester i boksning, Bilal Al-Issa, fortæller, at de i Vollsmose Boxing har set frem til at modtage den palæstinensiske klub og til at fortsætte med at udveksle boksestile og træningsmetoder.

”Det er vigtigt, at de palæstinensiske boksere oplever flere turneringer. Situationen i Palæstina gør det svært for de unge boksere at komme ud og få noget international kamperfaring, som de kan bygge videre på,” siger Bilal Al-Issa.

Bilal Al-Issa og Nader Jayousi skal begge deltage i et fundraising event i Aarhus mandag d. 26. marts, hvor Jayousi bl.a. skal fortælle om vigtigheden af, at unge, der lever under en besættelse, kan dyrke sport og bevæge sig.

Begge klubber glæder sig til gensynet i slutningen af måneden og håber på at ses igen næste år.

”Vi har fulgt hinanden, siden vi tog afsked i august. Vi regner stærkt med at skulle fortsætte samarbejdet, og at det kan udvikle sig,” siger Bilal Al-Issa.