USAs senat siger nej til ”dream act”

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

USAs senat sagde lørdag nej til den såkaldte dream act, der skulle have givet opholdstilladelse til migranter, der var yngre end 16, da de uden papirer kom til landet, skriver det guatemalanske dagblad Prensa Libre og mange andre søndag.

Lovforslaget, der blev vedtaget af Repræsentanternes Hus 8. december, forudsætter, at de unge indvandrere har boet i USA i mindst 5 år, har 2 år universitetsstudier bag sig og har meldt sig til de væbnede styrker.

Loven var anbefalet af 73 universitetsrektorer og 400 professorer.

Afstemningen lørdag var sidste mulighed, inden demokraterne mister deres flertal i Repræsentanternes Hus og svækkes i senatet.

Den generelle mening blandt republikanerne er, at dream act giver amnesti til dem, der kræmker immigrations-lovgivningen, hvad enten de er studerende eller er kommet til USA sammen med deres forældre, da de var små.

Mens senatet behandlede lovforslaget, demonstrerede unge papirløse i militæruniformer og med Stars and Stripes i fronten foran senatet i Washington.