Fra 1. september 2014 kan man tage en kandidatuddannelse i Asienstudier på Aarhus Universitet. Dermed uddanner universitetet fremover kandidater, der er specialiseret i Indien – verdens største demokrati og snart folkerigeste nation, skriver den højere læreanstalt på sit website. Asienstudier (Indien- og Sydasienstudier) giver fremover kandidater kompetencer til at arbejde i en region med central betydning i en stadig mere globaliseret verden, hedder det. Indien er verdens største demokrati og forventes i 2025 at overhale Kina og dermed blive den mest folkerige nation i verden. Sydasien huser allerede i dag 1/4 af verdens befolkning. “Folkevæksten i Sydasien sammenholdt med fremkomsten af Indien som vækstøkonomi bevirker, at regionen som helhed vil få stigende politisk gennemslagskraft på den globale scene”, fortæller uddannelseskoordinator Uwe Skoda om baggrunden for den nye kandidatuddannelse. Kandidaterne vil få indgående kendskab til centrale politiske, sociale og kulturelle tendenser i Indien og Sydasien. Kompetencer, der ifølge Uwe Skoda vil være efterspurgte bl.a. når det gælder rådgivning af internationale organisationer med indsatsområder i Indien og Sydasien. Fakta om den nye uddannelse i Asienstudier Læs videre på http://cas.au.dk/aktuel/nyhed/artikel/ny-kandidatuddannelse-i-asienstudier
Relaterede artikler
Generationskontrakt i fare: Unge fra det Globale Syd kræver stemme ved bordet
Sigurd Seindal Krabbe & Lise Coermann Nygaard er Danmark ungdomsdelegater til FN. “Vi skal bevare ungdommen for at bevare naturen.…
Efter to år med firedages arbejdsuge: “Arbejdspresset er faldet markant”
“Vi har brug for at gøre noget radikalt for at skabe et bedre arbejdsmiljø i Amnesty, men også på hele…
Opråb: Civilsamfundsorganisationer bør få flere midler til global indsats
Jeef Bech er sekretariatsleder ved Civilsamfund i Udvikling (CISU), Sif Holst er næstforperson i Danske Handicaporganisationer (DH) og Katja Gunnertoft…
Gymnasieelev: Vi unge handlingslammes af autoriteternes manglende opbakning
Elisabeth B. Nielsen er gymnasieelev og bestyrelsesmedlem i Operation Dagsværk Vi har ikke bedt om at blive bundet på hænder…
Det er en unik dansk model for partnerskaber – glem den ikke i finansloven
Niels Boe er sekretariatsleder, og Mathilde Henriksen er kommunikationsmedarbejder i civilsamfundsorganisationen AXIS. Finanslovsforhandlingerne er i fuld gang. Det betyder også…
Nobels fredspris aktualiserer dansk støtte til forbud mod atomvåben
Der gik mange rygter op til meddelelsen i Oslo i sidste uge om, hvem der ville blive årets modtager af…
FN-forbud mod atomvåben har vind i sejlene
Med Indonesiens, Sierra Leones og Salomonøernes ratifikation af FN’s traktat om forbud mod atomvåben er antallet af lande, der har…
Ny sundhedsalliance inviterede til debat
I sommers gik Alliancen for Global Sundhed i luften som et nyt initiativ, der skal sætte fokus på Danmarks engagement…
International programchef stopper i dansk hjælpeorganisation
Niels Hjortdal, der er international programchef i Oxfam Danmark, stopper på posten. Det meddeler han i dag på LinkedIn. På…
Vores fantasi kan vise vejen væk fra katastrofen
Mie Roesdahl er co-director og founder af Conducive Space for Peace. Du husker måske, da den dystopiske film 2012 rullede i biograferne…
Danmark bør presse på for, at Joe Biden lukker Guantánamo inden præsidentskiftet
Af Tue Magnussen Den berygtede Guantánamo-lejr blev oprettet på den amerikanske flådebase i Cuba i kølvandet på terrorangrebet i USA…
Amnesty ansætter Paula Larrain
Den tidligere tv-journalist, forfatter og redaktør, Paula Larrain er fra 1. november ansat i Amnesty International Danmark. Her skal hun…