Fra 1. september 2014 kan man tage en kandidatuddannelse i Asienstudier på Aarhus Universitet. Dermed uddanner universitetet fremover kandidater, der er specialiseret i Indien – verdens største demokrati og snart folkerigeste nation, skriver den højere læreanstalt på sit website. Asienstudier (Indien- og Sydasienstudier) giver fremover kandidater kompetencer til at arbejde i en region med central betydning i en stadig mere globaliseret verden, hedder det. Indien er verdens største demokrati og forventes i 2025 at overhale Kina og dermed blive den mest folkerige nation i verden. Sydasien huser allerede i dag 1/4 af verdens befolkning. “Folkevæksten i Sydasien sammenholdt med fremkomsten af Indien som vækstøkonomi bevirker, at regionen som helhed vil få stigende politisk gennemslagskraft på den globale scene”, fortæller uddannelseskoordinator Uwe Skoda om baggrunden for den nye kandidatuddannelse. Kandidaterne vil få indgående kendskab til centrale politiske, sociale og kulturelle tendenser i Indien og Sydasien. Kompetencer, der ifølge Uwe Skoda vil være efterspurgte bl.a. når det gælder rådgivning af internationale organisationer med indsatsområder i Indien og Sydasien. Fakta om den nye uddannelse i Asienstudier Læs videre på http://cas.au.dk/aktuel/nyhed/artikel/ny-kandidatuddannelse-i-asienstudier
Relaterede artikler
Fondene betaler – nogen kvaler?
“Rigtig mange fonde kan godt lide at bruge deres penge på ting, hvor de kan være sikre på, hvilke resultater…
Klimakrisen er en sundhedskrise
Mette Lybye, sekretariatsleder for Alliancen for Global Sundhed, Lars Christian Østergreen, direktør for AIDS-Fondet, & Majbrit Berlau, generalsekretær for Sex…
Ny international chef i Dansk Folkehjælp
Dansk Folkehjælp udvider den internationale afdeling med Niels Vestergaard Knudsen i en nyoprettet chefstilling. 48-årige Niels Vestergaard Knudsen kommer til…
Valutafondstildelinger gik til rige lande uden behov, ikke til de fattige og forgældede
Verdens fattigste lande mangler ikke blot penge til klimaindsatser. De mangler generelt både fremmed valuta og lånemuligheder, og de er…
Klimarådgiver på vej til COP29: ”Hvorfor taler vi SÅ meget om det individuelle klimavalg?”
Katrine Ehnhuus er seniorrådgiver i Mellemfolkeligt Samvirkes Center for Bæredygtig Finans. Hvad fylder i dit arbejde lige nu? ”Mit arbejde…
Opråb til COP29: Klimakrisen rammer mennesker med handicap hårdt
Thorkild Olesen er formand for Danske Handicaporganisationer og Betina Gollander-Jensen er generalsekretær for Mission East. Når hele verdens klima forandrer…
Verden har haft vild succes med at bekæmpe ekstrem fattigdom, men betyder det, at vi når verdensmålet?
Jens Lehrmann Rasmussen er cand. polit og Ph.D. i økonomi. Han har arbejdet som konsulent og ekstern lektor, senest ved Copenhagen…
Danmark har en unik mulighed for at fremme den globale sundhed
Maria Lindhardt er politisk chef i Sex & Samfund Når Danmark i andet halvår af 2025 overtager EU-formandskabet, står vi…
Med Trump kan ét stort udviklingsområde se frem til at få hugget armen af
Det er næppe dét, de amerikanske vælgere har sat deres kryds efter. Ikke desto mindre har onsdagens valg af Donald…
Truslen mod Taiwan er en trussel mod demokratiet
Viggo Fischer, tidligere medlem af Folketinget for Det Konservative Folkeparti og tidligere formand for Folketingets udenrigsudvalg. Forfatter til bogen ”Kina, den…