Vindere af Amnestys plakatkonkurrence hædret på FN’s menneskerettighedsdag

Janus Kortermann Jauch - vinder af Amnestys plakatkonkurrence
Forfatter billede

Vinderne af Amnesty Internationals plakat-konkurrence fik lørdag overrakt deres priser ved et festarrangement i Kunsthallen Brandts i Odense. Samtidig åbner udstillingen ”50 års Amnesty plakater på Brandts” med bidrag af bl.a. Picasso, Miro, Botero og de danske konkurrencevindere.

I alt har Amnesty modtaget 842 originale og vidt forskellige bidrag til plakatkonkurrencen, der markerer organisationens 50 års jubilæum. Vinderplakaterne udstilles på Kunsthallen Brandts side om side med de bedste internationale Amnesty-plakater – herunder Picasso, Miro og Botero – på udstillingen ”50 års Amnesty plakater på Brandts”.

Førstepræmien på 30.000 kroner (sponsoreret af Fænø Gods) går til Janus Kortermann Jauch.
Andenpræmien på 10.000 kroner (sponsoreret af Fænø Gods) går til Simon Nygaard.
Tredjepræmien, et litografi fra Brandts til en værdi af 3.000 kroner, går til Ole Zøfting-Larsen.

Vinder i børnekategorien er Kirsten Depaus fra 5. klasse på Athene skolen i Søborg. Præmien er en workshop for hele klassen med en professionel tegneseriekunstner.

Vinderne af plakatkonkurrencen er udvalgt af en uafhængig jury bestående af:

• Kasper Eistrup (kunstner og musiker i Kashmir)
• Julie Nord (billedkunstner og modtager af Statens Kunstfonds arbejdslegat)
• Miriam Dalsgaard (grafiker og fotograf – vinder af Cavling-prisen)
• Lars Grambye (museumsdirektør, Kunsthallen Brandts)
• Lars Normann Jørgensen (generalsekretær, Amnesty International).

Vinderplakaterne bliver trykt og sat til salg i Amnestys webshop og kan desuden ses på udstillingen på Brandts Kunstmuseum frem til den 15. januar.

Plakatkonkurrencen har været åben for alle, herunder designvirksomheder, professionelle kunstnere, studerende og Amnesty-medlemmer. Den kreative ramme har været helt fri. Eneste krav var, at konkurrenceplakaten skal formidle et budskab om menneskerettighederne på en provokerende, tankevækkende, nyskabende eller humoristisk måde – og helst så det rammer beskueren lige i hjertet.

Løsningsforslagene spænder fra grafik, maleri, kollage til foto og korssting, og knapt 100 af dem bliver udstillet på Brandts Mediemuseum sideløbende med hovedudstillingen i Kunsthallen.

”50 års Amnesty plakater på Brandts”, Brandts Torv 1, Odense, 10. december 2011 (FN’s Menneskerettighedsdag) til 15. januar 2012.