I byen Omdurman, der er tvillingeby til hovedstaden Khartoum, affyrede sudanske sikkerhedsstyrker i weekenden tåregas mod demonstranter, der kræver præsident Omar al-Bashirs afgang.
Protesterne mod præsidenten fortsætter og er tilsyneladende taget til i styrke, skriver netavisen The National. Det på trods af, at Bashir fredag indførte en ét år lang undtagelsestilstand, efter at det hidtil ikke er lykkedes for hans sikkerhedsstyrker at slå protesterne ned.
Undtagelsestilstanden indebærer også, at regeringen og provinsstyrerne blev opløst. I stedet skulle der søndag indsættes teknokrater til at lede landet og hjælpe med at bringe landet ud af den alvorlige økonomiske krise, det befinder sig i.
Det var ventet, at undtagelsestilstanden ville lægge en dæmper på protesterne, i og med at det giver militæret vide beføjelser til at ransage huse, anholde mistænkte uromagere og fængsle enhver, der vurderes at udgøre en trussel for statens sikkerhed, skriver al-Jazeera.
Bashir har plukket mange af de nye magthavere fra de væbnede styrker. Blandt de nyudnævnte er 16 officerer fra hæren og to fra landets efterretningsvæsen, som er blevet indsat som guvernører i Sudans 18 provinser, skriver internationale medier.
Fem medlemmer af den hidtidige regering får lov at beholde deres poster, herunder tunge poster som udenrigsminister, justitsminister og forsvarsminister.
Mindst 51 meldes dræbt
Protesterne begyndte i december, da det økonomisk trængte sudanske regime den 19. december fjernede en række subsidier på forbrugsvarer. Blandt andet blev prisen på brød tredoblet. Straks efter brød protesterne ud i arbejderbyen Atbara og i hovedstaden Khartoum. De blev dog hurtigt slået ned med hård hånd.
Siden har demonstrationerne udviklet sig fra at være protester mod prisstigninger til nu at handle om Bashirs afgang.
Ifølge aktivister er mindst 51 mennesker blevet dræbt i de igangværende uroligheder i Sudan. Myndighederne sætter antallet til 31. Hundredvis af oppositionsstøtter er tilbageholdt, heriblandt studerende, journalister og læger, skriver Human Rights Watch.