100.000 hektar regnskov brændt ned i Bolivia

Redaktionen

Over 100.000 hektar regnskov tæt ved den brasilianske grænse i Bolivias Amazonas-region er nedbrændt og 500 mennesker evakueret, skriver Ibis-medarbejder Morten Schmidt på organisationens hjemmeside i en rapport fra Andeslandet.

Branden, der har spredt sig i løbet af de seneste 2 uger, centrerer sig 25 km fra byen Riberalta i Beni amtet, ca. 850 km nordøst for La Paz. Vinden er taget lidt af i området, så ilden spreder sig med mindre hastighed siger redningsfolk. Flere end 300 soldater og redningsfolk kæmper for at få ilden under kontrol.

Det er uvist, hvordan skovbranden startede, men med 6.000 provokerede mark- og skovafbrændinger alene inden for den sidste måneds tid i Bolivia, er det ikke utænkeligt, at en af disse har spredt sig.

Bønder afbrænder typisk marker og nedhuggede skovområder for at dyrke afgrøder, men af de 6.000 provokerede brænde er de 80 procent ulovlige og foregår uden sikkerhedsmæssig kontrol.

De sundheds- og sikkerhedsmæssige problemer i forbindelse med røgen fra brandene fik allerede Beni og Pando amterne til at erklære katastrofetilstand for 2 uger siden.

Læs mere på www.ibis.dk