To journalister til u-landsmiljøet

unnamed
Christian Andersen
Foto: Udvikling.
Laurits Holdt

Den 38-årige journalist færdiggjorde Journalisthøjskolen i Århus i 2006 og blev fra september samme år ansat på Information, hvor han bl.a. har fungeret som souschef på udlandsredaktionen.

Han afløser ULRIKKE MOUSTGAARD, der skal redigere Psykologforeningens blad efter flere år på Danidas tidsskrift.

Christian Andersen skal producere “Udvikling” sammen med Stefan Katic, der har siddet i redaktørstolen på Asiatisk Plads siden 2004. Den nytiltrådte kender bl.a. u-landsmiljøet fra sin praktiktid på Dansk Røde Kors.

Christian Andersen stammer fra stationsbyen Hinnerup nordvest for Århus (hvor Burkina Faso har et stort navn, red.), men bor i dag på Nørrebro i København.

Lidt overraskende genkomst

Samtidig byder u-landsmiljøet på en måske lidt overraskende genkomst i skikkelse af SARA SCHLÛTER, der pr. 1. juni 2015 gik fra Danmarks Radios udlandsredaktion til pressemedarbejder i Dansk Flygtningehjælp.

Lidt overraskende, fordi hun i et interview med fagbladet “Journalisten” i december 2012 begrundede skiftet fra pressechef i Mellemfolkeligt Samvirke til DR med, at der er “sindssygt mange skøre, sjove og vigtige historier ude i verden, der venter på at blive fortalt”.

“Jeg har længe savnet journalistikken. Det er også supervigtigt, at muligheden kom nu, fordi jeg efterhånden begyndte at blive bange for at blive sat i kasse som NGO-person og “sidde fast”…. Det nye bliver, at jeg ikke først skal overbevise en person om, at det er en god histo-rie. Så jeg vil nok føle mig lidt mindre som en brugtvognsforhandler”, anførte hun.

Den 33-årige journalist sad i DR ofte på den plads, hvor hun hver dag skulle tage stilling til, hvilke historier, der skal igennem til sendefladen.

Hun fremhævede i et interview bl.a. to barrierer, der er typiske for NGOer, når de gerne vil have deres dagsordener igennem.

Den ene er, at budskaberne ofte kan blive meget tunge og tekniske, hvis det handler om politiske dagsordener. Den anden er, at sager, der for NGO’erne kan virke både store og relevante, ikke altid er det for en større offentlighed:

“Man er nødt til at være realistisk. Da jeg arbejdede på MS, havde jeg et whiteboard, hvor der stod ”jeg kan ikke trylle”. Det var en lidt sarkastisk kommentar til ønsket om at komme i TV-avisen med historien om 32 personer, der demonstrerede mod eksport af mælkepulver”, som hun sagde.